4. Sondaj gemisinin adı ne oldu? Merakla beklenen dördüncü sondaj gemisinin ismi belli oldu

Türkiye’nin Yavuz ve Kanuni isimli sondaj gemilerinin ardından filoya eklenen yeni sondaj gemisinin ismi merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 4. Sondaj gemisinin adını açıkladı. Yeni geminin adı gündemde en çok araştırılan konulardan biri haline geldi. Peki, 4. Sondaj gemisinin adı ne oldu? İşte yanıtı…

13.06.2022-23:13 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-23:13) 4. Sondaj gemisinin adı ne oldu? Merakla beklenen dördüncü sondaj gemisinin ismi belli oldu

Türkiye, Yavuz ve Kanuni isimli sondaj gemilerinin ardından yeni bir sondaj gemisini daha filosuna kattı. Yeni geminin isminin ne olacağı merakla bekleniyordu. Gündemde sık sık araştırılan konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaparak, yeni sondaj gemisinin ismini duyurdu. 

Fatih, Yavuz ve Kanunu isimli sondaj gemilerinin ardından filoya eklenen 4. Geminin adı belli oldu. Filyos'taki Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının 2023 yılında sisteme gireceğini belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin filosuna kattığı 4. Sondaj gemisinin adını da duyurdu. Türkiye’nin yeni sondaj gemisinin adı "Abdülhamid Han" oldu. 

4. Sondaj gemisi

İlk boruya ilk kaynak yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 2023 yılında Karadeniz gazının sistemde olacağını duyurdu. İlk boruların denize indirilerek ilk kaynağın yapıldığını belirten Erdoğan, derin deniz kısmındaki ilk kaynağın da gelecek ay vurulmasının planlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, derin denize yapılacak olan boru hattı ile birlikte, eş zamanlı olarak doğalgazın milli iletişim şebekesine bağlayacak olan boru hattının yapımına başlanacağını belirtti. 

Orada yapılan çalışmaların Kasım ayında biteceğini belirten Erdoğan, sahada açılması beklenen 40 kuyu ile günlük gaz kapasitesini 40 milyon metreküpe ulaştırmayı planladıklarını söyledi. 

Türkiye’nin ürettiği İHA’ları almak isteyen dünya ülkelerinin sıraya girdiğini belirten Erdoğan, terör örgütüyle ve vesayet odaklarıyla mücadele ettiklerini ifade etti. 

Enerji fiyatlarında yaşanan artışın enflasyona da yansıdığını söyleyen Erdoğan, gelişmiş ekonomilerin enflasyon seviyelerinin son 40 yılın en üst seviyesinde seyrettiğini belirtti. 

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal