06.09.2023-15:10 (Son Güncelleme:06.09.2023-15:21)


1

İmamoğlu'nun skandallarından bazıları şunlardır

İmamoğlu'nun skandallarından bazıları şunlardır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görev süresi boyunca bir dizi skandala imza attı. Bu skandallar, İmamoğlu'na yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu.



2

YSK üyelerine hakaret: İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandı. Mahkeme, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası verdi.



3

Çevre 1 teknesi: İmamoğlu, belediye adına denizleri korumakla yükümlü Çevre 1 teknesini makam aracı gibi kullanarak işe gidip geldi. Toplam yakıt masrafı ise 1 milyon 612 bin 800 liraya ulaştı.



4

Kültürpark konserleri: İmamoğlu, Kültürpark'ta düzenlediği konserlerde CHP'li sanatçılara öncelik tanıdığı iddia edildi.



5

İBB'nin arsaları: İmamoğlu'nun yönetimindeki İBB, belediyeye ait arsaları düşük fiyatlara satarak kamu zararına neden olduğu iddia edildi.



6

Belediye işçilerinin hakları: İmamoğlu, belediye işçilerinin haklarını ihlal ettiği iddia edildi.



7

Bu skandallara ek olarak, İmamoğlu'nun görev süresi boyunca yaptığı bazı açıklamalar da eleştirildi. Örneğin, İmamoğlu'nun "Adalar'da saray yok, sarayhane var" açıklaması, AK Partili milletvekilleri tarafından "terbiyesizlik" olarak nitelendirildi.



8

İmamoğlu'nun skandalları, Türkiye siyasetinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. İmamoğlu'nun destekçileri, bu skandalların gerçek olmadığını ve İmamoğlu'na yönelik bir karalama kampanyası olduğunu savunuyor. İmamoğlu'nun muhalifleri ise, bu skandalların İmamoğlu'nun liyakatsizliğini ve yolsuzluk yapma potansiyelini gösterdiğini iddia ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr