4 kişilik ailelere müjde geldi! Faturasıyla giden PTT’den desteğini alacak

4 kişilik ailelere müjdeli destek haberi devlet tarafından duyuruldu.pt aracılığıyla faturasını alıp en yakın şubeye gidenler destek ödemesinden faydalanabilecek

22.03.2024-16:50 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-16:50) 4 kişilik ailelere müjde geldi! Faturasıyla giden PTT’den desteğini alacak

Dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından yeni bir destek ödemesi paylaşıldı. Birçok başlık altında ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım destek ödemeleri sunan bakanlıklardan, bu defa elektrik destek ödemesi verileceği paylaşıldı. Elektrik tüketim desteği için başvurular alınmaya başlamışken, ödemeler ise tek tek PTT üzerinden yapılacak.

4 kişilik ailelere müjde geldi! Faturasıyla giden PTT’den desteğini alacak

Dar gelirli vatandaşlara elektrik tüketim desteği sunuluyor

Devlet ve bakanlık iş birliği ile birlikte birçok dar gelirli vatandaşa destek ödemeleri sunulmaya devam ediliyor. Özellikle kış ayları içerisinde fatura giderleri artışa geçiyorken, tam bu aylara özel harika bir destek programına daha imza atıldı. Destek programı kapsamında PTT iş birliği ile faturasını ve kimliğini alıp giden ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik tüketim desteği sunulacak. Tüketim desteği ailedeki kişi sayısına göre değişim gösterirken; 260 TL'ye kadar destek ödemesini sağlanacağının altı çizildi.

4 kişilik ailelere müjde geldi! Faturasıyla giden PTT’den desteğini alacak

PTT elektrik faturası yardımına nasıl başvurulur?

PTT’den elektrik tüketim desteği almak isteyen vatandaşların herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek yok. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar elektrik faturası ve kimlik kartı ile birlikte PTT şubesine giderek; sunulacak sosyal destek yardımından yararlanabilirler. Ailedeki kişi sayısına göre değişen yardım miktarı ise şu şekilde belirtildi:

1-2 kişilik dar gelirli ihtiyaç sahibi hanelere 75 kilovaatsaat (kwh) elektrik karşılığı 130.09 TL,

3 kişilik dar gelirli ihtiyaç sahibi hanelere 100 kwh karşılığı 173.46 TL,

4 kişilik dar gelirli ihtiyaç sahibi hanelere 125 kwh karşılığı 216.82 TL, 5 kişi ve daha fazla kişilik dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere ise 150 kwh karşılığı aylık 260.19 TL elektrik fatura desteği sunulacak.

PTT tarafından sunulacak olan bu elektrik tüketim desteği ortalama 200 TL olarak hesaplandığı zaman; aylık devlet tarafından 800 Milyon TL, yıllık ise 10 Milyar TL tutarında elektrik faturası desteği sağlanmış olacak.


Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal