4 Farklı Yulaf Tarifi

Kilo almadan sağlıklı bir öğün hazırlamak isterseniz, yulaf atıştırmalıkları tam size göre. Üstelik kahvaltılık yerine de geçen bu besleyici tarifler ile beslenmek çok faydalı! Yulaf nasıl tüketilir? Yulaf tarifleri yapımı... Yulaf ile kahvaltılık nasıl hazırlanır?

05.03.2021-14:05 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-14:05)4 Farklı Yulaf Tarifi

En faydalı ve besleyici tahıllardan biri olan yulafı bu tariflerle tüketmeyi çok seveceksiniz.

MALZEMELER

-Yulaf ezmesi

-Süt veya yoğurt. (  Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.)

-Taze veya kuru meyveler

-Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar

-Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu

-Bal, fıstık ezmesi

 - SÜT VE SU İLE PİŞİRMEK

Bir miktar yulaf ve sütü veya suyu küçük bir tencereye koyun, üzerine yine istediğin aroma için tarçın, kakao veya keçiboynuzu ununu ekleyip lapa kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmelisiniz. Yaklaşık 3-5 dakikada pişiyorsunuz. Daha sonra tabağına aktarıp üzerine meyve ve kuruyemiş ilave edebilirsiniz. Yulafını eğer su ile pişirdiyseniz, isterseniz piştikten sonra ekstra süt ekleyebilirsiniz.

GECE BUZDOLABINDA BEKLETİP SABAH İÇİN HAZIRLAYIN

Yulaf ve sütü küçük bir kavanoza koyup iyice karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabına yerleştirin.  Sabah uyandığında şişmiş olup yeme kıvamına gelecektir.

Soğuk yemek isterseniz: dolaptan çıkardığın yulafın üzerine istediğin meyve, ceviz/badem/fındık vb. ve aroma için tercihine bağlı olarak toz tarçın, kakao veya keçiboynuzu unu ekleyebilirsin. Eğer evde yiyecek vaktin yoksa sabah karışımın üzerine meyveni ekleyerek yanına alabilirsin.

Sıcak yemek isterseniz: Akşamdan beklettiğin karışımı minik bir tencereye aktarıp 1-2  dakika karıştırarak ısıtman yeterli. Bu ısıtma işlemi sırasında tarçın, kakao veya keçiboynuzu unu ekleyebilirsin. Lapa kıvamına gelen ısınmış yulafı tabağına alıp üzerine sevdiğiniz malzemeleri ekleyin.


SÜT EKLEYİP BEKLETİN

Yulafın üzerini örtecek şekilde süt ilave edip 5-10 dakika bekletirsen, sen yüzünü yıkayıp hazırlanana kadar şişerek yenecek kıvama geliyor. Pişirilmiş veya geceden bekletilmiş kadar lapa kıvamında olmuyor ama bu şekilde de lezzetli. Üzerine yine istediğin meyve ve kuruyemişleri ekleyerek yiyebilirsiniz.


YOĞURT TARİFİ

Yulaf ve yoğurdu karıştırıp bir kaç dakika beklemen yeterli. Yine meyve ve kuruyemiş ekleyin.


Ölçü örneği:

-Kadınlar için; 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 150 ml süt, 1 porsiyon meyve ve 6-8 adet badem/2 adet tüm ceviz

-Erkekler için: 5-6 yemek kaşığı yulaf ezmesi 200 ml süt, 1 porsiyon meyve ve 10 adet badem/3 tüm ceviz olabilir.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR