39. İstanbul Film Festivali İçin Geri Sayım

Coronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen İstanbul Film Festivali, Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması 17-28 Temmuz, diğer gösterimler ise 9-20 Ekim arasında yapılacak.

06.07.2020-10:03 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-10:01) 39. İstanbul Film Festivali İçin Geri Sayım

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması 17-28 Temmuz tarihlerinde sinemaseverlerle olacak. Yarışmalarda, 11 uzun metrajlı ve 12 kısa film yer alacak.

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) iş birliğiyle yapılacak organizasyonda gösterimler, film ekiplerinin katılımıyla yapılacak.

Bir uzun ve bir kısa metrajlı film SSM'de kurulacak açık hava sinemasında her gece 21.00'de gösterilecek.

Yarışmalardaki filmler, festivalin çevrim içi gösterim sitesi filmonline.iksv.org’da gösterime açılacak.

Çoğu Türkiye ve dünya prömiyerini yapacak filmlerin yer aldığı 39. İstanbul Film Festivali'nde gösterimleri ise 9-20 Ekim arasında yapılacak.

Festivalin programı ilerleyen tarihlerde 39. İstanbul Film Festivali'nin sosyal medya kanallarında ve internet sitesinde duyurulacak.

"İYİ Kİ YAPMIŞIM" BELGESELİNİN DÜNYA PRÖMİYERİ YAPILACAK

39. İstanbul Film Festivali’nde yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un başkanlığındaki Ulusal Yarışma Jürisinde; yapımcı Sevil Demirci, oyuncu Berk Hakman, görüntü yönetmeni Deniz Eyüboğlu Aydın ve yazar Hakan Bıçakçı yer alıyor.

28 Temmuz'da SSM'de düzenlenecek Ödül Töreni’nde Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ödül kazanan filmler, açıklanacak.

Metin Akpınar'ın yaşamını konu edinen Selçuk Metin'in yönettiği, "İyi ki Yapmışım" belgeselinin dünya prömiyeri, Akpınar’ın da katılımıyla ödül töreninin ardından yapılacak.

Yapımı 2019-2020 sezonunda tamamlanan 11 film, 39. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma'da Altın Lale Ödülü için yarışacak.

Jüri Özel Ödülü, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere 9 dalda Altın Lale Ulusal Yarışması'nda ödül verilecek. En İyi Film 200 bin, En İyi Yönetmen ve Jüri Özel Ödülü 50 bin, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu ise 10 bin liralık para ödülünü kazanacak.

Ulusal Yarışma'da Altın Lale için Orçun Behram'ın "Bina", Anıl Gelberi'nin "Plaza", Ercan Kesal'ın "Nasipse Adayız", Hacı Orman'ın "Körleşme", Faysal Soysal'ın "Ceviz Ağacı", Ümit Ünal'ın "Aşk, Büyü vs.", Onur Ünlü'nün "Topal Şükran’ın Maceraları", Erkan Yazıcı'nın "Uzak Ülke", Mehmet Emin Yıldırım'ın "Şair", Leyla Yılmaz'ın "Bilmemek" ve Özkan Yılmaz'ın "Soluk" filmleri yarışacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal