31 Mart seçiminde büyükşehirlerde dengeler değişebilir: Ana muhalefet partisinde endişeler artıyor!

Yerel seçim için sayılı günler kaldı ve saha anketleri de toplumun nabzını ölçmeye devam ediyor. Anket sonuçları CHP kulislerinde önemli tedirginliklere neden olduğu görülürken, kendi kalesi olarak kabul ettiği şehirler; İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra; Hatay, Adana, Mersin, Antalya ve Muğla gibi büyükşehirlerden çıkan anket sonuçları ana muhalefet partisinde paniğe neden oldu. İşte detaylar...

27.02.2024-12:51 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-18:16)

Aday göstermede ve seçim çalışmalarındaki pasifliği ve kurulduğu iddia edilen ittifaklar ana muhalefet partisinde çatlaklar oluşturmaya devam ediyor. 2019 yılındaki eski desteği göremeyen CHP, seçim kaygısı artarak devam ediyor. Anket sonuçlarına göre; Hatay, Adana, Mersin, Antalya ve Muğla'dan gelen veriler, yarışın başa baş geçtiği, bazı illerde ise geriye düşüldüğü yönünde.

Anket sonuçları krize neden oluyor!

Saha çalışmasındaki anket sonuçları CHP yönetimini kara kara düşündürmeye başladığı öğrenildi. Belediye yönetimindeki aday seçiminde yaşanan sorunlar, seçim sürecini yönetmedeki eksiklikler ve ittifak kurulduğu iddia edilen partilerin doğurduğu sonuçlar, tehlike çanlarının çalmaya başladığını gösteriyor. Lütfü Savaş'ın Hatay için adaylığı tam bir krize neden olduğu ifade ediliyor. Anket sonuçlarına bakıldığı zaman, geride kaldıklarını belirten parti yöneticileri, seçim sürecindeki tartışmaların kendilerini yorduğu görüşü kulislerde hakim olan görüş.

Sonuçlar ana muhalefet partisi için iç açıcı değil!

Yerel seçim anket sonuçları

Anketlere bakıldığında, Adana ve Mersin'de yarış CHP'nin beklentisi dışında gelişiyor. Bu iki ilde belediye meclis üyeliğinde DEM Parti ile sorun yaşayan CHP, DEM'in Mersin ve Adana adaylarının performansına odaklı olduğu anlaşılıyor. Adaylar CHP'yi telaş oluştursa da yarışa giren isimlerin sembol olduğu inancı paylaşılıyor. İYİ Parti'nin de desteğini alamayan CHP, bu kapsamda DEM'in desteği olması halinde bile Adana'daki anketlerde başa baş gözüküyor. Mersin'de de farkın çok az olduğu görülüyor.

İstanbul için anketler Murat Kurum’u gösteriyor!

Murat Kurum İstanbul Belediye Adayı

Yeni Şafak'tan ulaşılan bilgilere göre, İstanbul'da yarışın başa baş olduğunu ifade eden CHP'liler, Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum'un iyi çalıştığı görüşü hakim. İmamoğlu'nun hem İYİ Parti hem DEM Parti'nin aday çıkarmasına rağmen yarışı bırakmadığı görülürken, seçimin başa baş olduğu belirtiliyor. Bazı anket sonuçlar ise İstanbul için Murat Kurum’un önde olduğu yönünde.

Genel olarak oyların durumu nasıl olacak?

CHP, başkentte ise iddiasına devam ediyor. Aydın ve İzmir'de önde olan CHP, Muğla'da DEM'in aday çıkarması ve İYİ Parti'nin Metin Ergün'ü aday göstermesi nedeniyle çok da rahat değil. Muğla'da yarış başa baş görülüyor. İzmir'de CHP'nin 2019'da aldığı yüzde 58 oyun daha altında oy alması bekleniyor. Antalya'da ise işler CHP'nin istediği gibi gitmiyor. İlçe belediye başkanlarının Muhittin Böcek'e itirazı, parti içi tartışmalar ve AK Parti'nin adayı Hakan Tütüncü'nün saha performansı anketlere kendisini göstermeye başladı. 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal