30 yıl sonra ilk kez: BM komisyonu Karabağ’a geldi

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı kurumların temsilcilerinin oluşturduğu heyet, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine geldi. Heyetin burada bir dizi inceleme yapacağı ifade edildi.

02.10.2023-09:51 - (Son Güncelleme: 02.10.2023-17:41)

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı kurumların temsilcilerinin oluşturduğu heyet, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine gelerek Laçın'daki sınır kontrol noktasında ve Hankendi şehrinde incelemelerde bulundu.

Ağdam-Hankendi güzergahı ile bölgeye ulaşan BM misyonunun bu ziyareti, bölgeye yaklaşık 30 yıl aranın ardından gerçekleştirdiği ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

30 yıl sonra ilk kez

AA’nın haberine göre; Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Azerbaycan ordusunun gerçekleştirdiği antiterör operasyonu sonrasında bölgedeki durumu görmeleri için BM'nin ilgili kurumlarından oluşan bir heyeti Azerbaycan'a davet ettiklerini duyurmuştu.

BM Komisyonu Karabağ'a Geldi

Hacızade, BM Mukim Koordinatörlüğünün himayesi ve "BM-Azerbaycan Sürdürülebilir Kalkınma İşbirliği Çerçevesi 2021-2025" uyarınca hayata geçirilecek ziyaret kapsamında heyetin, Azerbaycan'ın bölgedeki insani faaliyetlerini, altyapı çalışmalarını, yasa dışı Ermeni güçlerinin silahsızlandırılması sürecini ve mayın tehlikesini yerinde izleyeceğini aktarmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal