30 İlde Vaka Sayısı 10'un Altına Düştü

Ülkemizde son bir haftalık dönemde 30 civarındaki ilde coronavirüs vaka sayısı 0 - 10 arasında kalıyor. Gündeme kısıtlamaların gevşetilmesi gelirken, gevşetilmenin bu illerden başlayacağı belirtildi.

30.04.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 30.04.2020-18:01) 30 İlde Vaka Sayısı 10'un Altına Düştü

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan cronavirüs salgını etkisini sürdürürken, son günlerdeki pozitif yönlü veriler sevindiren bir gelişme oldu. Bu gelişmenin ardından Türkiye'de normalleşme sürecinin başlaması gündeme geldi. Bu yönde çalışmalar devam ederken, uzmanlar son bir haftada 30 civarındaki ildeki vaka sayılarının 0 ile 10 arasında kaldığı belirtti. Normalleşmenin bu illerden başlayabileceği aktarıldı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre uzmanlar, Türkiye'deki vaka sayısının gerilemesini İstanbul'daki vaka sayılarının düşüşünden kaynaklandığını belirtti. Türkiye'deki her 100 vakanın 65'inin İstanbul'dan çıktığını, bu oranın son günlerde 58'e indiğini, Mayıs'ın ortasından sonra bu gerilemenin daha hızlı olacağı da aktarıldı. Atılacak her adımda ise coronavirüste ikinci dalga riski göz önünde bulundurulacak. Yetkililer normalleşme sürecinde seyahat kısıtlamasından dolayı zorluk çekiyor. İlk olarak özel araçlarla seyahate izin verileceği belirtilirken, daha sonra otobüs, tren ve uçak seyahatlerine belli kurallarla serbesti getirileceği ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal