30 Ağustos Resmi Tatil mi?

30 Ağustos her sene Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde coşkuyla kutlanıyor. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos'un anlam ve önemi nedir?

28.08.2021-10:11 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-11:12) 30 Ağustos Resmi Tatil mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922 tarihinde kazanılmış olan Büyük Taarruz'u anmak için her sene büyük bir coşkuyla büyün bir ülkede kutlanıyor. Büyük bir heyecanla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda okullarda gösteriler yapılmaktadır. 30 Ağustos'un Zafer Bayramı olarak kutlanmasının sebebi ise İstiklal Savaşı'nda işgal kuvvetlerinin ülkeden komple çıkarılması amacında kazanılmış bir zafer olması bulunur. Bu sene de kutlanacak olan Zafer Bayramı öncesinde vatandaşların merak etmiş olduğu konuların başında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olup olmadığı sorusu gelmekte.

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

Her sene büyük bir istekle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 1922 yılında zaferle sona eren Büyük Taarruz ülke genelinde ve KKTC'de saygı ile anılıyor. 30 Ağustos günü Türkiye'de resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı pazartesi gününe gelmektedir.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NDA BANKALAR AÇIK MI?

Pek çok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra özel sektörde bulunan işyerleri 30 Ağustos tarihinde hizmet sunmayacak. Bankalar da resmi tatil günlerinde kapalı olan kurumlar arasında bulunuyor.

PAZARTESİ EFT VE HAVALE YAPILIR MI?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yani bu pazartesi günü bankalar vatandaşlara hizmet sunmayacak. Bir başka yandan da Resmi tatil olması nedeniyle bankacılık işlemlerinin de büyük bir kısmı yapılamayacak. EFT işlemleri de gün içerisinde yapılamayacak. İşlemde bulunmak isteyen vatandaşlar ise 31 Ağustos yani salı gününde işlemlerini yapabilecek. ATM'ler üzerinden para çekme, yatırma gibi pek çok işlem yapılabilir.

30 AĞUSTOS'UN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos gününün denk geldiği günde kutlanan ulusal bir bayramdır.

Atatürk'ün komutanlığında yapılmış olduğu için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adı ile de bilinen Büyük Taarruz'un başarı ile sonuçlanmasının ardından Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir'in kurtarılması ile de Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.

İşgal birliklerinin vatan sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşmiş olsa da, 30 Ağustos sembolik bir şekilde ülke topraklarının geri alındığı günü temsil etmektedir. İlk kez 1924 senesinde Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmış olan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926 yılından itibaren Zafer Bayramı olacak şekilde kutlanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal