3 Yaşındaki Çocuk İstismar Sonucu Hayatını Kaybetti

Çorum'da kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki çocuğun istismara uğradığı belirlendi. Anne ve birlikte yaşadığı erkek olayla ilgili gözaltına alındı.

09.10.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-09:09) 3 Yaşındaki Çocuk İstismar Sonucu Hayatını Kaybetti

Çorum'da kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye getirilen ve hayatını kaybeden 3 yaşındaki çocuğun istismara maruz kalabileceği şüphesi üzerine soruşturma başlatıldı. Çocuğun annesi ve erkek arkadaşı tutuklandı.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü hastanede hayatını kaybeden 3 yaşındaki erkek çocuğun istismara uğradığı tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan çocuğun annesi ve erkek arkadaşı 'Nitelikli kasten adam öldürme ve ölümle neticelenen çocuğa karşı istismar' suçlarından tutuklandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca'nın yaptığı yazılı açıklamada, dün 3 yaşındaki bir erkek çocuğunun kalp rahatsızlığı nedeniyle annesi Z.B.A ile birlikte yaşadığı erkek arkadaşı B.Ç. tarafından sağ olarak Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiği belirtildi.

İSTİSMAR ŞÜPHESİYLE SORUŞTURMA

Hastanede yapılan müdahale sırasında sağlık görevlileri tarafından çocuğun fiili livataya maruz kalmış olabileceği şüphesi üzerine adli soruşturma başlatıldığını belirten Ağca, çocuğun ölmesi üzerine şüphelilere yönelik gözaltı, arama ve el koyma ile dijital materyaller üzerine inceleme ve moleküler genetik inceleme yönünde koruma tedbirlerine başvurulduğunu kaydetti. Ağca şöyle devam etti: "Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alınmasına müteakip Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevk edilmiştir. Her iki şüpheli üzerlerine atılı 'Nitelikli kasten öldürme ve ölümle neticelenen çocuğa karşı cinsel istismar' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir."

Cumhuriyet Başsavcısı Ağca, soruşturmanın her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak sürdürüldüğünü bildirdi.

ANNE VE ERKEK ARKADAŞI TUTUKLANDI

Sulh ceza hakimliğinde ifadeleri alınan anne Z.B.Y. ve erkek arkadaşı B.Ç., "Nitelikli kasten öldürme ve ölümle neticelenen çocuğa karşı istismar" iddiasıyla tutuklandı. Zanlıların hastane işlemleri süresince ve adliye çıkışında geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal