3 Kamu Bankasının Destek Kredisi Başvuruları Başladı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşa vereceği 6 ay geri ödemesiz kredi başvuruları 1 Nisan tarihi itibariyle başladı.

01.04.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-09:57) 3 Kamu Bankasının Destek Kredisi Başvuruları Başladı

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, bu tarihten sonra birçok karar alındı. Salgınla mücadele kapsamında kamu bankaları da vatandaşlara destek kredisi verme kararı aldı. Aylık hane geliri 5 bin liranın altında olanlara 6 ay geri ödemesiz olarak 36 ay vadeli 10 bin liraya kadar verilecek kredilerin başvurusuna bugün başlandı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın 'Ekonomik İstikrar Kalkan' kapsamında başlattığı kredi desteğine müşteriler, kampanyaya katılan bankalarından veya kamu katılım finans kuruluşlarından yalnızca birine başvuru yapabilecektir.

ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ziraat Bankası'na başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, bankanın internet sitesine girerek başvurularını yapabilirler. Vatandaşlar; TC kimlik numarası, cep telefonu numarası, istenilen kredi tutarı, taksit ödemesinin gün başlangıcı, hane halkı gelir bilgisi, medeni durum ve bakmakla yükümlü çocuk sayısı bilgilerini girerek kredi başvurusunu tamamlayabilir. 

VAKIFBANK KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi için Vakıfbank'ı tercih edecek olan vatandaşlar, sms yoluyla başvuru yapabilir. Vatandaşlar aralarında birere boşluk bırakarak, TCKN ve HANEGELİRİ yazıp 5724'e sms atarak başvuru yapabilir. Banka kısa sürede yine sms yoluyla vatandaşlara geri dönüş yapıyor.

Vatandaşlar kredinin onaylanmasından sonra ise şubeye gitmeden kredisini alabilecek. Mobil, internet bankacılığı ve çağrı merkezi kanallarından kredi hesaba yatırılacak.

KREDİ GERİ ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Vatandaşlar; 10 bin TL için: İlk 6 ay geri ödeme olmayacak. Sonrasında ise 30 ay boyunca her ay 376 TL ödenecek.

7 bin 500 TL için: İlk 6 ay geri ödeme olmayacak. Sonrasında ise 30 ay boyunca her ay 282 TL ödenecek.

5 bin TL için: İlk 6 ay geri ödeme olmayacak. Sonrasında ise 30 ay boyunca her ay 188 TL ödenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal