30.01.2021-17:06 (Son Güncelleme:30.01.2021-17:06)


1

Kabine toplantısı, 3 hafta aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında pazartesi günü gerçekleştirilecek. Kabinede; 81 şehrin son durumu, aşı çalışmaları, kısıtlamalar, gıda fiyatlarındaki fahiş artış, okullarda ne yapılacağı ve dış ilişkiler değerlendirilecek.



2

Son zamanlardaki vaka sayılarından aşılamaya, koronavirüs (kovid-19) pandeminin ekonomik yansımalarından iç ve dış imünasebetlere kadar gündeme ilişkin kritik başlıkların masaya yatırılacağı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Geçen günlerde gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın "Kısıtlamalar ne zaman kalkar?" sorusuna "Kabine'de değerlendireceğiz" ifadeleriyle yanıt vermesi de tüm gözleri kabinede değerlendirileceklere çevirdi.



3

FAHRETTİN KOCA KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUMA İLİŞKİN SUNUM YAPACAK

FAHRETTİN KOCA KORONAVİRÜS SALGININDA SON DURUMA İLİŞKİN SUNUM YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabinede kapsamlı bir sunum yapacak. Bakan Koca'nın sunumunda hafta içi ile hafta sonu yasaklarının yansımaları, Türkiye'deki son durum, mutasyon geçiren virüsün etkileri, aşı temin faaliyetleri ile hastanelerdeki durumla ilgili bilgi vermesi tahmin ediliyor.



4

KISITLAMALARDA NASIL BİR YOL İZLENECEK?

KISITLAMALARDA NASIL BİR YOL İZLENECEK?

Bu bilgiler doğrultusunda ve Bilim Kurulu'nun önerileri göz önünde bulundurularak; var olan kısıtlamaların ne şekilde ve ne kadar zaman uygulanmaya devam edeceğine, yasaklarda esneme yapılıp yapılmayacağı hususlarında karar alınacak.



5

AŞI ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

AŞI ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

Tekrar sürmekte olan aşılama uygulaması ile aşı temin faaliyetleri, verilen siparişler değerlendirilecek. Çin'den ülkemize getirilen aşıların uygulanması ile deneme aşaması süren Rus Sputnik aşısının da Türkiye'de üretiminin yapılması için anlaşılması konuşulacak. Yerli aşı geliştirme faaliyetlerindeki son durum da masaya yatırılacak.



6

FAHİŞ GIDA FİYATLAR MASAYA YATIRILACAK

FAHİŞ GIDA FİYATLAR MASAYA YATIRILACAK

Pandeminin ekonomiye negatif etkilerini hafifletmeye yönelik adımlar da toplantıda masaya yatırılacak. Salgından kötü etkilenen sektörlere sağlanacak destekler ve gıda fiyatlarındaki yükselişin önlenmesi için takip edilecek politikalar da detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.



7

OKULLAR

OKULLAR

Uzun süredir uzaktan süren eğitim için gündemdeki meselelerden birisi. Sömestır tatilinde olan öğrenciler 15 Şubat tarihinde ders başı yapacak. Kabinede, eğitimin yüz yüze mi yoksa uzaktan mı yapılacağı değerlendirilecek.



8

İÇ VE DIŞ POLİTİKA

İÇ VE DIŞ POLİTİKA

Hem hukukta hem de ekonomide reform faaliyetleri ile terörle mücadele benzeri iç gelişmeler ve AB - ABD ile münasebetler, Yunanistan ile yapılan istikşafi müzakereler, Doğu Akdeniz, Libya, Dağlık Karabağ Ve Suriye gibi dış politika konuları da Kabine toplantısının gündeminde olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR