29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi Kutlama Mesajları

İstanbul'un Fethi'yle beraber tarihte Osmanlı için önemli bir dönüm noktası yaşandı. Çağımızda büyük önem teşkil eden İstanbul'un Fethi'ne ilişkin kutlama sözlerine haberimizde bulabilirsiniz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin 566. yıl dönümü için mesaj yayınladı. İşte İstanbu

29.05.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-11:07)

İSTANBUL'UN FETHİ MESAJLARI  

Alemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in övgüsüne mazhar olarak bizlere İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han'ı, O'nun kumandasındaki karaman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, İstanbul'un Fethi'nin 566. yıldönümünü kutluyorum.

Tarihin dönüm noktalarından birinin yaşandığı İstanbul'un Fethinin yıl dönümü ecdadımızı yad ediyor  İstanbul'un Fethi'ni kutluyoruz.

Fetih ile bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine gücünü göstermiştir. Fetih ile yalnızca şehir değil, ayrıca gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası olan İstanbul'un Fethi'ni kutlarım. İstanbul'un fethinin kahramanı, büyük padişah Fatih Sultan Mehmed'i, vatan uğrunda canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. 

İstanbul'u bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ve aziz şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum.

Adıyla şanıyla büyük olan İstanbulun bağımsızlığını bizlere armağan eden Fatih Sultan Mehmet Hanı ve silah arkadaşları şehitlerimizi saygı ile anıyor, İstanbulun Fethini kutluyorum.

Türk ve dünya tarihinde çağ açıp çağ kapatan dönüm noktası olan İstanbul'un fethinin 566. yılını gururla kutluyoruz.

İstanbul'un fethinin 566. yıldönümünün bütün milletimize hayırlar getirmesi duasıyla, başta fethin kahramanı Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

 

Fatih sultan Mehmet Han başta olmak üzere muzzafer ordusunu Fethinin 566. senesinde rahmet minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Peygamber övgüsü nail olan atamız Fatih Sultan Mehmet Hân ve muzaffer ordusunun ruhu şâd, İstanbul'un Fethinin 566. yılı kutlu Olsun.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal