29 Ekim Kutlamaları Yapılacak mı?

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,'29 Ekim kutlamaları yapılacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

27.10.2020-08:04 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-08:48) 29 Ekim Kutlamaları Yapılacak mı?

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt genelinde toplu etkinliklere birtakım kısıtlamalar getirildi. Hal böyleyken ve 29 Ekim yaklaşıyorken akıllara ilk gelen sorular '29 Ekim kutlamaları yasaklandı mı, yapılacak mı?'oldu.

29 EKİM KUTLAMALARI YASAKLANDI MI, YAPILACAK MI?

Bu sorunun yanıtını İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı verdi.

İsmail Çataklı, Twitter üzerinden, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yasaklandığı dedikodularına açıklık getirdi.

Çataklı, 29 Ekim kutlamalarının yasaklanmadığına vurgu yaparak ''Tam aksine pandemi koşullarına uygun şekilde tüm yurtta coşkuyla kutlanması istenildi.'' dedi.

Bu konuda 81 il ile paylaşılan genelgede, kutlamalara ilişkin herhangi bir yasaklamanın söz konusu olmadığını dile getiren Çataklı, şu ifadeleri kullandı:

''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tek bir tören yapılması yerine salgınla mücadele şartları göz önünde bulundurularak, gün boyuna yayılacak şekilde, temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları gözetilerek; çelenk sunma törenleri, evlerin cam ve balkonlarının şanlı bayrağımız ile donatılması, çevrimiçi etkinlikler (konserler, gösteriler), ses ve ışık gösterileri, mobil araçlarla ses ve müzik yayını gibi kutlama komitelerince belirlenecek program çerçevesinde, vatandaşlarımızın sağlığını da koruyacak şekilde planlanarak, coşkuyla kutlanacaktır.''

Söz konusu paylaşımında, "29 Ekim kutlanacak! Hem de coşkuyla.'' vurgusunu yapan Çataklı, ''Cumhuriyet sevgisini, Atatürk düşmanlarından öğrenecek değiliz.'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal