28 saat sonra gelen iyi haber: Muhammet umudumuz oldu

Diyarbakır’da depremin ardından yaklaşık 27 saat sonra 30 yaşındaki Muhammet, enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Güzel bir haber de Diyarbakır, Van, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’tan geldi.

07.02.2023-10:41 - (Son Güncelleme: 07.02.2023-17:39) 28 saat sonra gelen iyi haber: Muhammet umudumuz oldu

Beklenen güzel haberlerden biri de Diyarbakır’dan geldi, Yenişehir Kooperatifleri Mahallesi Kurt İsmail Paşa 2. Sokak’ta çöken Sözer Apartmanı’ndan 30 yaşındaki Muhammet Süleyman Pekyanık 27 saat sonra çöken binadan çıkarıldı.

Diyarbakır'dan bir güzel haber daha

Kurtarma ekiplerinin gece boyu süren amansız çalışmaları sonucu enkaz altından, 28 saat sonra Merve Özgürdemir(27) kurtarıldı.

Van'da arama kurtarma çalışmaları

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sevindiren haberin Malatya’nın Hamidiye Mahallesi Özdemir Sokak’ta saat 02.25’te geldiğini duyurdu. Açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem afeti sonrası arama ve kurtarma çalışmalarına devam eden ekiplerimiz, bir vatandaşımızı daha canlı olarak enkazdan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etmişlerdir" ifadelerine yer verildi. 

Muhammet 27 saat sonra kurtarıldı

28 saat sonra enkaz altından çıkarıldı

Hatay'da Arda Bulut isimli bir çocuk, depremden 28 saat sonra enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı.

28 saat sonra gelen mucize

Gaziantep'in Nizip ilçesinde anne ve 3 çocuğu enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Malatya'da biri çocuk 5 kişi kurtarıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Malatya'da devam eden arama kurtarma çalışmalarında 4'ü kadın biri çocuk toplam 5 kişinin enkaz altından çıkarıldığını bildirdi.

Diyarbakır'da yıkılan binanın enkazından 28 saat sonra bir kadın kurtarıldı

Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki ve 10 ili etkileyen depremde Diyarbakır’da yıkılan binanın enkazından, arama kurtarma çalışmaları sonucu 1 kişi 28 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Merve Özgürdemir (27), merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nda ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.

24 saat sonra gelen bir 'can'

Kahramanmaraş'ta depremin 24'üncü saatinde bir evin enkazından 14 yaşındaki Can isimli çocuk kurtarıldı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal