28 Kasım 2023 akaryakıta indirim veya zam var mı? Benzin ve motorin güncel fiyatı ne kadar? Brent petrolden araç sahiplerine üzücü haber

Geçtiğimiz haftalarda düşüş yaşayan Brent petroldeki yükseliş ve OPEC üyesi ülkelerin Perşembe günü yapacağı toplantı, piyasada hareketliliğe sebep oldu. Alınması planlanan üretimde toplu bir azaltma kararının akaryakıt fiyatlarına ciddi bir zam olarak geri dönmesi bekleniyor. Peki 28 Kasım 2023 akaryakıta indirim veya zam var mı? Benzin ve motorin güncel fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

28.11.2023-17:17 - (Son Güncelleme: 28.11.2023-17:17)

Akaryakıt fiyatları ile ilgili Son Dakika gelişmeleri araç sahipleri tarafından dikkatle takip ediliyor. Brent petrol ve dolar kurunda yaşanan gelişmeler sonrasında benzin ve motorine zam veya indirim gelip gelmeyeceğini merak eden vatandaşlara küresel piyasadan üzücü bir haber geldi. Buna göre Perşembe günü yapılacak olan OPEC+ toplantısında petrol üretimi konusunda ‘’toplu bir azaltma’’ kararı alınabilir. Bu kararın çıkma beklentisi de Brent petrolü yeniden 80 doların üzerine fırlattı. Peki 28 Kasım 2023 akaryakıta indirim veya zam var mı? Benzin ve motorin güncel fiyatı ne kadar?

Brent petrol yeniden yükselişte

Küresel arzın talebin önünde ilerlediği işaretlerine karşı, piyasada OPEC+'nın daha derin üretim kesintisi yapacağı beklentisi oluştu. Söz konusu gelişme sonrası petrol fiyatları bir dizi kaybın ardından 80 doların üzerine tekrar yükseldi.

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 80,09 dolardan işlem görüyor. ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi petrol fiyatlarının yükselişini destekliyor. Zayıf doların, döviz kullananlar için petrolü daha ucuz hale getirerek talebi artırması bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatları

Üretimde toplu azaltma seçeneği gündemde

OPEC+'dan bir kaynak, Perşembe günü "üretimde toplu bir azaltma" seçeneğinin gündeme gelmesinin beklediğini söyledi ancak ayrıntı vermedi.

Piyasalarda yaşanan söz konusu gelişmeler sonrası araç sahipleri 'Benzine zam, indirim var mı, mazot fiyatı ne kadar, kaç TL' diye merak ederken, brent petrol 80,09 seviyesinde işlem görüyor.

28 Kasım 2023 akaryakıta indirim veya zam var mı?

Benzin veya motorinde 28 Kasım 2023 Salı günü için yeni zam, indirim haberi bulunmuyor. Güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde:

Motorin fiyatları

İstanbul 37.57 TL

Ankara 38.16 TL

İzmir 38.33 TL

Benzin fiyatları

İstanbul 34.55 TL

Ankara 35.20 TL

İzmir 35.30 TL

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal