28 AB Ülkesinden Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi

Yeni AB Komisyonu başkanını seçmek amacıyla Brüksel’de bir araya gelen 28 AB ülkesinin liderleri, Akdeniz’de hakkını arayan Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulundu

22.06.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-11:32)

Brüksel’de bir araya gelen 28 Avrupa Birliği ülkesinin devlet ve hükümet başkanları GKRY ve Yunanistan’ın baskıları neticesinde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarını bir kere daha eleştirdi.

Ana gündem maddesi yeni AB Komisyonu Başkanı'nın seçilmesi olan ilk günkü oturumdan sonra kabul edilen sonuç bildirgesinde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yaptığı sondaj çalışmaları “yasadışı” olarak tanımlandı.

Türkiye’nin söz konusu çalışmalarının AB-Türkiye ilişkilerini olumsuz yönde etkilediği ifade edilen bildirgede, süreci yakından izleyecek olan AB Konseyi’nin, Komisyon’a “gecikmesizin uygun önlemlerin alınması için seçenekler sunma” davetinde bulunacağı bildirildi.

GİDER AYAK TEHDİT  

Yakında AB komisyonu başkanlığından ayrılacak olan Jean-Claude Juncker ise, “Kıbrıs (GKRY) ile tam dayanışma halindeyiz. Türkiye’nin Kıbrıs’a ait sularda yaptığı şey, kabul edilemez. Komisyonun alacağı tedbirler hafif olmayacak” sözlerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da liderler zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmlarında ısrarcı olması halinde sonuçlarla karşılaşacağını belirtti. 

Çipras, “Türkiye’nin saldırganlığında bir artış var. Bunu sadece Yunanistan’la ilişkilerinde değil, ABD ve Avrupa ile olan ilişkilerinde de gözlemliyoruz” ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal