2,5 Milyon Kişiye Elektrik Verecek Yusufeli Barajı Tamamlandı

Son yıllarda enerji alanında üst üste birçok atılım yapan Türkiye başlattığı bir dev projede daha sona geldi. Çoruh nehri üzerine inşa edilen dev barajdan inşaat çalışmaları bitti.

28.08.2021-15:33 - (Son Güncelleme: 28.08.2021-17:14) 2,5 Milyon Kişiye Elektrik Verecek Yusufeli Barajı Tamamlandı

Hükümetin enerji politikalarındaki istikrarlı tutum ve planlamalar meyvesini vermeye devam ediyor. Son 20 yılda hızla inşa edilen barajlara bir yenisi daha eklendi. Yusufeli barajının inşa çalışmalarında sona gelindi. Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla su açılışı yapılacak baraja su akıtılmaya başlanacak ve su tutmaya başlayacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BARAJI

Baraj 8 yıllık çalışma ve 4 milyon metre küp beton dökerek inşa edildi. Türkiye’nin ve Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirlerinden biri olan Çoruh nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı 275 metre yükseklikle alanında Türkiye’nin en büyük barajı olma özelliğine sahip. Dünyada ise çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde üçüncü sırada yer alıyor.


2,5 MİLYON KİŞİYE ELEKTRİK VERECEK

Türk mühendisler tarafından inşa edilen baraj, 558 megavat elektrik üreterek tam iki buçuk milyon kişiye elektrik sağlayacak. Proje tamamen Türkiye’nin öz kaynaklarıyla inşa edilerek hazır hale getirildi.

GÖVDESİ 100 KATLI BİNA KADAR

Baraj, 440 metre temel kotundan 710 metre kota yükselen 225 metrelik gövdeye sahip. Gövdesi yüz katlı bir bina kadar yüksek olan baraj Artvin sınırları içerisinde bulunuyor. Dökülen betonla 13 metre genişliğinde beton yol yapılabilirdi.


TEMSİLİ SON BETONU CUMHURBAŞKANI DÖKECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla temsili son betonu dökülerek faaliyete geçecek Yusufeli Barajında 3550 işçi ve 100 mühendis aktif olarak görev aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal