2,5 Asırlık Tarihi Cihanoğlu Külliyesi Karalama Duvarı Oldu

Aydın Efeler'deki tarihi külliyenin duvarları adeta karalama duvarı oldu. Üzerine yazılan yazılar yüzünden hem görüntü hem de çevre kirliliği meydana geldi.

06.10.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-09:18) 2,5 Asırlık Tarihi Cihanoğlu Külliyesi Karalama Duvarı Oldu

Osmanlı döneminden kalma tarihi külliye içler acınası durumda. Aydın'ın Efeler ilçesinde yer alan Cihanoğlu Külliyesi, duyarsız kişilerin zararına maruz kaldı.

Osmanlı döneminden kalma külliye 2,5 asırdır varlığını sürdürüyor. Tarihi külliyenin duvarları, kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyalarla yazılan yazılar yüzünden adeta karalama duvarı haline geldi.

RESTORASYONU 2010'DA TAMAMLANMIŞTI

Barok mimarinin hakim olduğu tarihi külliyenin restorasyonu 2010'da tamamlanmıştı. 1756 yılında Cihanoğlu Abdülaziz tarafından inşa ettirilen külliyenin tahrip edilmesinden şikayetçi olan mahalle sakinleri, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Atalarından miras kalan tarihi yapıların korunması konusunda duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar; 'Maalesef kendini bilmez bazı kişiler tarihi yerlerimizi hem tahrip ediyor hem de çevre kirliliği yaratıyor. Efeler’in en eski yerleşim yerlerinden olan mahallemizde birçok tarihi yapı var ve bunların korunması gerekiyor. Yetkililer restorasyon çalışmalarını yapıyor fakat böyle duyarsız kişilerden tarihin korunması için de bir şeyler yapılmalı' çağrısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal