24 Şubat'tan beri Rus limanlarında bekletiliyorlardı: 17 Türk gemisi yola çıktı

24 Şubat’tan beri Azak Denizi'ndeki Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli 18 gemiden 17'si kalkış yaptı, bir gemi ise Temruk’da yükleme için bekliyor.

11.03.2022-08:04 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-12:34) 24 Şubat'tan beri Rus limanlarında bekletiliyorlardı: 17 Türk gemisi yola çıktı

Rusya'nın ihracat gemilerinin geçişine izin vermemesiyle yağ ve buğday yüklü Türk gemileri ülkemize girememeye başlamıştı.

Bu gelişmenin üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin, geçenlerde çözüm için telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da olumlu gelişmelerin yaşandığını, gemilerin en kısa sürede Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı.


17 gemi Türkiye yolunda

Yaşananlar üzerine Rusya'nın Yeisk ve Rostov Limanı'nda bekleyen ayçiçek yağı yüklü 4 gemi, Türkiye'ye doğru yola çıkmıştı.

Bugün ise Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli 18 gemiden 17'si hareket etti.

Haberi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama doğrultusunda, 'Bir gemi Temrük Limanı'nda yükleme için bekliyor. Bazı gemiler olumsuz hava koşulları nedeniyle Kerch'te beklerken bunlar, hava müsaade ettiğinde varış limanlarına hareket edecek. Gemilerde mısır, demir, demir filizi, buğday, buğday kepeği, buğday küspesi, kömür, ayçiçeği küspesi, pirinç kepeği taşınmakta olup söz konusu gemilerin bazıları ülkemize bazıları da farklı ülkelere yükleri taşımaktadır.' açıklamalarında bulunuldu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal