04.11.2022-13:14 (Son Güncelleme:04.11.2022-13:41)


1

Kayseri'de Yılanlı Dağı bölgesindeki bir kuyuda ceset olduğu söylentisi üzerine Sabah gazetesi muhabiri Ali Altuntaş, dağa giderek birbirine yakın çok sayıda kuyuda 3 gün araştırma yaptı.



2

Asırlık bir kar kuyusunda iskelet haline dönen cesedi bulan vatandaşlar durumu Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e anlattı. Bunun üzerine özel bir cinayet ekibi kuruldu. Kuyudan çıkarılan iskeletin 21 yıl önce kaybolan 7 çocuk annesi Ayşe Kavak'a ait olduğu belirlendi.



3

Yüzük, küpe ve kolyesi alındıktan sonra öldürülüp kuyuya atılan ve üzeri kaya parçalarıyla örtülmeye çalışılan Ayşe Kavak'ın katilini bulmak için Yılanlı Dağı'na çadır kuran polis, 2 mahallede 350 kişiyi sorguladı.



4

Kavak'ın öldürülmeden önce gasp edilen telefonu teknik takibe alındı. Telefonundaki sim kartın cinayetin ardından değiştirildiği, farklı bir sim kart takılarak uzun süre kullanıldığı belirlendi. Sabah'ta yer alan habere göre, telefonun sahibini belirleyen polis, 2001'de Yılanlı Dağı'nda çobanlık yapan M.A.'ya (55) ulaştı.



5

M.A.'nın 1988'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü ve 12 yıl hapis yattığı, 2000'de Rahşan affıyla tahliye olduğu öğrenildi. 21 ayrı suç kaydı olan M.A.'nın sorgusunda suçlamaları reddettiği belirtildi.



6

M.A.'nın Kavak'tan gasp ettiği altınları kuyumcuda bozdurduğunu görgü tanıkları teyit etti. Cinayeti işlediği delilerle kesinleştirilen M.A., savcılık tarafından 20 yıllık zaman aşımı dolduğu için mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldı.



7

Kavak'ın kocası ömrünü eşini bulmaya adamıştı

Kavak'ın kocası ömrünü eşini bulmaya adamıştı

Ömrünü eşini bulmaya adayan talihsiz adam eşinin katilini bulamadan 2012 yılında hayatını kaybetti.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com