21 yıllık araştırma an itibariyle bitti! Kuyudan çıkarılan cesedin Ayşe Kavak'a ait olduğu ortaya çıktı

21 yıllık araştırma an itibariyle bitti. Kayseri’de 21 yıldır kayıp olan Ayşe Kavak’ı arama çalışmaları sonuç verdi. Yılanlı Dağı’nda bir kuyudan çıkarılan cesedin Ayşe Kavak’a ait olduğu ortaya çıktı. Konunun detayları haberimizde...

28.05.2022-14:03 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-14:09)

Tam 21 yıl önce 47 yaşındayken kaybolan 7 çocuk annesi Ayşe Kavak, o günden beri bulunmaya çalışıyordu. Kayseri’deki en gizemli kayıplardan birisi olan bu olay artık sonuca vardı. Kayseri’de bulunan Yılanlı Dağı’ndaki bir kuyuda bazı söylentilere göre ceset vardı. Alınan söylentilerin fotoğraflarla belgelenmesi üzerine ekipler harekete geçti. Söz konusu kuyuya gidildi ve 8 metrelik kuyuya inildi. Çıkarılan cesedin ise 21 yıldır kayıp olan Ayşe Kavak’a ait olduğu ortaya çıktı.


21 yıllık araştırma an itibariyle bitti

Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk tarafından olayla ilgili özel ekip görevlendirilirken, kuyudan çıkarılan cesedin Ayşe Kavak’a ait olduğu ortaya çıktı. 8 metrelik kuyuya inen itfaiye ekipleri makara sistemiyle beraber kemik parçaları, çanta ve bir peruğu yukarı çıkardı. Cesedin yanındaki çantanın içerisinden ise 21 yıldır kayıp olan Ayşe Kavak’ın kimliği çıktı.

Çantanın içerisinden 3 tespih ile peruk ve kişisel eşyalar çıktı. Cesedin çene kısmında kırık olduğu görülürken, kemik parçaları incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ayşe Kavak’ın yakınları, 47 yaşındaki kadının kaybolduğu gün 3 bileziği, kolyesi ve yüzükleri olduğunu söylemesi üzerine polis ekipleri de bu nedenle kadının altınları sebebiyle öldürülüp kuyuya atıldığını düşünüyor.


Ayşe Kavak’ın eşi de vefat etti

Ayşe Kavak'ın 21 yıl önce kiralık ev aramak için çıktığı bir daha evine dönmediği, yıllardır kayıp olduğu ortaya çıktı. Ayşe Kavak'ın eşi Halil Kavak polise kayıp ihbarında bulunduktan sonra o dönem televizyon programlarına katılıp, afişler bastırıp kayıp eşini aradı. Fakat herhangi bir sonuç alamadı.


Eşini bulmak için sahip olduğu her varlığını satan Halil Kavak, 2012 yılında kalbi kırık olarak bu dünyadan ayrıldı. Ayşe Kavak’ın çocukları ise annelerini bulma görevini üstlendi.


Anneleri Ayşe Kavak’ın bulunması ile ilgili olarak çocuklardan Mehmet Kavak, ‘ "Annem 21 yıl önce kaybolmuştu. Kaybolduğu günden beri yıllarca aramadığımız yer kalmadı. Babam ömrünü bu konuya adadı ama ömrü onu bulmaya yetmedi. Artık 21 yıl sonra da olsa gidip annemizin mezarı başında dua edebileceğiz. Daha önce annemiz öldü mü ya da yaşıyor mu bilmiyorduk" ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Meral Kavak ise annesinin iki gündür rüyalarına girdiğini söyleyerek, ‘’Annemi yıllarca aradık ama bulamadık. Annemin öldüğüne inanmıyordum. Son iki gün ardı ardına annemi rüyamda gördüm. Annem beyaz bir otomobilin arkasından yürüyordu. Defalarca seslenmeme rağmen konuşmuyordu. Meğer annem 2 gün önce kuyuda bulunmuş. O beyaz araç ta ekip aracıymış. Annemin o kuyuda olduğunu bildiği halde susan insanlara da sesleniyorum. Her gün annemiz bir gün gelir mi umuduyla bekledik. Katil ya da katiller nasıl yıllarca rahat uyudu" ifadelerine yer verdi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal