21 Bin Çiftçinin Kredi Borçlarına Yapılandırma

Salgın sürecinde zorlu günler yaşayan çiftçilerin nefes almasını sağlayacak problemlerini ortadan kaldıracak adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın beraber gerçekleştirdiği çalışmada 21 bin çiftçinin neredeyse 1 milyar TL tutarındaki kredi borcu yapılandırılacak.

12.04.2021-12:45 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-13:02) 21 Bin Çiftçinin Kredi Borçlarına Yapılandırma

Bu yapılandırma, Tarım Kredi Kooperatifleri'nden aldıkları 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle vadesi dolmuş olan borçları kapsamına alıyor. Taksitlendirme sonucunda çiftçilerin ödeyecekleri % 18'lik faizin % 6'sı Hazine aracılığıyla karşılanıyor. 

İKİ ALTERNATİF SUNULACAK

Yapılandırılacak miktar hesaplandıktan sonra çiftçilere 2 seçenek sunulacak. Temerrüt faizi kullanılarak izlenen kredilerin biriken faiz tutarları silinecek, % 18 olan güncel faiz miktarının % 6'sını devlet üstlenecek. Çiftçiler, eğer isterse peşin veya % 30'u peşin 3 sene eşit taksitle ödeme olanağı sağlanıyor. İlk peşinat ekim ayında yapılabilecek.

''ÇİFTÇİMİZİ MAĞDUR ETMEDİK, BUNDAN SONRA DA ETMEYECEĞİZ''

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım sektörünün 2020'de % 4.8 büyüdüğünü ifade ederek, "Çiftçimizi mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Son üç yılda destekleri yüzde 65 artırdık. Destek artarak devam etti, hem de müdahale alımlarının olduğu bir döneme girdik" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal