2024 seçimleri AK Parti İBB adayı belli oldu mu? AK Parti yerel seçimlerde kimi aday gösterecek? Tevfik Göksu'dan İBB adaylığı açıklaması

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan genel seçimler sonrası tüm gözler 2024 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere çevrildi. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) kimlerin aday olacağı merak konusu. Peki 2024 seçimleri AK Parti İBB adayı belli oldu mu? AK Parti yerel seçimlerde kimi aday gösterecek? Işte detaylar...

19.08.2023-17:27 - (Son Güncelleme: 19.08.2023-17:27)

CHP Genel Başkanı adayı olacağı iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözünü yeniden belediye başkanlığı adaylığına çevirmesi sonrası gözler AK Parti’ye çevrildi. AK Parti’nin İstanbul için aday göstereceği ismin Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu olacağı ifade edilirken Göksu, katıldığı bir canlı yayın programında konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki 2024 seçimleri AK Parti İBB adayı belli oldu mu? AK Parti yerel seçimlerde kimi aday gösterecek?

AK Parti yerel seçimlerde kimi aday gösterecek?

tv100 canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, merakla beklenen "İBB Başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna da yanıt verdi.

Tevfik Göksu

Tevfik Göksu İBB adayı olacak mı?

Göksu "İBB Başkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna "AK Parti geleneğinin siyaset anlayışı adaylık üzerine değil adanmışlık üzerine yaparız. Meseleyi kariyer planlaması olarak değil, dava meselesi olarak görürüz. Üzerimizdeki bir sorumluluktur, sorumluluğun hakkını verip gerisi takdir deyip geçeriz. Ben İstanbul'da 3 dönemdir belediye başkanıyım, AK Parti'nin en yüksek oyuyla seçilen belediye başkanıyım, İBB'de AK Parti'nin vekiliyim. Doğal olarak ismimiz konuşuluyor." yanıtını verdi.

Rakiplerimizin ne yaptığını  ince sık eleriz

Özgen'in "Ekrem Beyin olası bir ittifaka girmesi halinde bu seçim sonucunu nasıl şekillendirir?" sorusuna Göksu "Biz AK Parti olarak bugüne kadarki bütün siyasi mücadelemizde elbette rakiplerimizin ne yaptığını ince sık eleriz ama onların ne yaptığından çok kendimiz hangi bulgularla hangi parametrelerle seçime gideceğiz bakarız. Şimdi onlar ittifak yapar mı diye değil kendi argümanlarımızla seçime hazırlanacağız biz buna bakıyoruz." cevabını verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal