16.12.2023-16:23 (Son Güncelleme:30.12.2023-16:30)


1

6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremi bütün Türkiye’yi derinden etkilemişti. Bunun yanında da spordan da etkilenenler oldu. Depremden etkilenen Hatayspor, Gaziantep FK ve Yeni Malatyaspor ligden çekilme kararı aldı. Hatayspor’un oyuncusu Atsu ve kulübün Sportif Direktörü Taner Savut, hayatını kaybetti.



2

Mayıs 2023: UEFA Avrupa Ligi’nde Roma’yı yenen Sevilla, kupayı müzesine götürdü.



3

Haziran 2023: Haziran ayı şampiyonların ayı diyebiliriz. Şampiyonlar Ligi’nde Inter’i İstanbul’da yenen Manchester City ve Konferans Ligi’nde de West Ham United şampiyon olarak kazandıkları turnuvaların kupalarını müzelerine getirdiler. Türkiye’de ise Galatasaray, Fenerbahçe’yi sahasında 3-0 yenerek Süper Lig’de 23 şampiyonluğa ulaştı. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Fenerbahçe, Başakşehir’i 2-0 yenerek kupanın sahibi oldu ve 9 yıl sonra kupa kazanma başarısı gösterdi.



4

Temmuz 2023: Ülke geneli için voleybol yılı deme olasılığımız var. Bu süre zarfında A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD’nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde oynanan 2023 FIVB Milletler Ligi’nin finalinde Çin’i 3-1 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı bu sonuçla ilk kez dünya sıralamasında da ilk basamağa çıktı.



5

Ağustos: 2022 Katar Dünya Kupası’nın ardından Kadınlar Dünya Kupası’na Avustralya ve Yeni Zelanda ev sahipliği yaptı. Turnuvanın final maçında İspanya İngiltere'yi 1-0 yendi ve şampiyon oldu. Bu sonuçla İspanya’nın ulusal kadın futbol takımı ilk kez dünya şampiyonu oldu.



6

Eylül 2023: Filenin Sultanları, bir tarihi maça daha çıkıp kazandı. 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.



7

Ekim 2023: Şampiyonlar Ligi macerasına ön eleme turlarından başlayan Galatasaray, A Grubu’nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile eşleşmişti. Sarı Kırmızılılar, ilk maçta Kopenhag ile beraber kalmıştı. İkinci maçta ise Manchester United karşısında 2. maçına çıktı. Galatasaray, rakibini Old Trafford'da iki kez yenik duruma düştüğü maçta 3-2 mağlup etti. Bu galibiyet, dünyanın birçok basınındaki gazete tarafından manşet oldu.



8

Aralık 2023: Türk futbolunda skandal bir olay yaşandı. Süper Lig’in 15. Haftasında MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor mücadelesinin sonunda MKE Ankaragücü başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’e saldırdı. Bunun sonucunda Meler, hastaneye kaldırıldı. Ankaragücü başkanı ise göz altına alındı. Bu olay, dünya kamuoyunda da geniş yer buldu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR