2023 YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan YKS yerleştirme sonuçları ile beraber üniversiteye yerleşenler belli oldu. Herhangi bir okulu kazanamayan adaylar ise şanslarını bir kez daha denemek amacıyla YKS ek tercihleri hakkında araştırmalara başladı. Peki 2023 YKS ek tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak? YKS ek tercih işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…

01.09.2023-16:25 - (Son Güncelleme: 01.09.2023-17:27)

ÖSYM YKS 2023 ek tercihleri araştırmaları sürüyor. Üniversite okuma hayali kuran ancak YKS yerleştirme sonuçları neticesinde herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar 2023 YKS ek yerleştirme sonuçları ile ilgili son gelişmeleri öğrenmeye çalışıyor. ÖSYM’nin erişime açacağı 2023 YKS ek tercihleri başladı mı, Ne Zaman başlayacak? YKS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

2023 YKS ek tercihleri başladı mı? 

2023 YKS ek tercihleri henüz başlamadı. Tercih işlemlerinin Ekim ayına kadar başlayacağı tahmin ediliyor. 

YKS ek tercih nasıl yapılır?

YKS ek tercih işlemlerinin ÖSYM AİS bölümü üzerinden T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifrenizle gerçekleştirebilirsiniz.

YKS Ek Yerleştirme

YKS ek tercih başvuru şartları neler?

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

YKS 2023 ek tercih ücreti ne kadar?

Ek yerleştirme tercih ücreti 50,00 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecek.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal