2023 seçimlerine kısa bir zaman kaldı: 6’lı masada çatlak var iddiası! Adaylık yarışı çatlağa mı dönüştü?

2023 seçimlerine hangi adayla çıkacağını henüz açıklamayan 6’lı masa hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, adaylık yarışının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında anlaşmazlığa yol açtığını öne sürdü. Peki Adaylık yarışı çatlağa mı dönüştü? İşte haberin detayları...

11.11.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 11.11.2022-17:18) 2023 seçimlerine kısa bir zaman kaldı: 6’lı masada çatlak var iddiası! Adaylık yarışı çatlağa mı dönüştü?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olan 2023 seçimleri için  zaman iyiden iyiye daraldı. AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı, adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak açıklarken, CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu 6’lı masa ise henüz adayını duyurmadı. 2023 seçimlerine hangi adayla çıkacağını henüz açıklamayan 6’lı masa hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, adaylık yarışının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında anlaşmazlığa yol açtığını öne sürdü. 

Adaylık yarışı çatlağa mı dönüştü?

Ülke TV kanalındaki bir programda konu hakkında açıklamalarda bulunan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

"İşin doğrusu net değil. Ama suya düşme ihtimali yüksek görülüyor. İYİ Parti ile Kemal Kılıçdaroğlu ilişkisinde daha önce de konuştuk. "Noter değiliz. Kazanacak aday" yaklaşımları...

Sadece Meral Akşener'in ağzından değil, yardımcıları da çıktığında hep benzer şeyleri söyledi. Mesela Tatlıoğlu çıkıp 3 adayın ismini saydı. "Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş. Bu üçü kazanabilecek aday" diye saydı.

Mahmut Övür 6'lı Masa

Çok açık bir şekilde saydı. Bunların hepsi işaretti. Neyin işaretiydi? Kemal beyin adaylığına karşı bir işaretti.

Şimdi 14'ünde bir toplantı yapacaklar. Benim görüşüme göre, Akşener sıkışmış durumda. Masadan kaçmaya çalışıyor.

Çünkü Akşener masada oturarak Kemal Beyin bir stratejisinin bir parçası haline geldi. Kemal bey onu masaya oturtarak, onu ve diğer 4 muhafazakar partiyi sağcı milliyetçi partiyi oraya oturtarak kendisine mahkum kıldı.

Masayı birinin dağıtma ihtimaline karşı da, sürekli, "aday değilim" dedi ama aday gibi davrandı. Onun aday gibi davranması ötekileri de çileden çıkarttı.

"Bir dakika dur buradan çıkacaktı" diye ama hiçte o ortak zihnini zedelemeden adaymış gibi kendisini öne çıkardı. Ve anketlere bakınca Kemal beyin bir kıpırtı içinde olduğu ve son çıkan anketlerde Kemal beyin Mansur Yavaş'ın da önüne geçen bir pozisyon da görünüyor."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal