2023 seçimleri öncesinde tartışmalar sürüyor: Partilerde son durum nedir?

Yaklaşık 8 ay kalan 2023 seçimleri öncesinde seçim anketlerinin kimi galip gösterdiği sorusu gündemin tepesinde yer alıyor. Tarihin belki de en kritik seçimlerinden birisi olan 2023 seçimleri öncesinde tartışmalar sürüyor. İşte detaylar...

19.09.2022-09:59 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-09:59) 2023 seçimleri öncesinde tartışmalar sürüyor: Partilerde son durum nedir?

Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan 2023 seçimleri için geri sayım devam ediyor. AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ortaklığındaki Millet İttifakı, seçimlere hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşlar ise seçim anketlerinde nasıl sonuçların ortaya çıktığı öğrenmek için internet üzerinden araştırmalar yapıyor. 

CHP'nin yüzde 30 iddiası İyi Parti'yi yalanlıyor

 CHP farklı farklı araştırma şirketlerinin yaptıkları ve kendi yaptırdıkları anketleri de değerlendirerek ortalama alıyor, analizler yapıyor CHP'nin elindeki anketlere göre AK Parti ile CHP parlamento seçimlerinde yüzde 30-31'lik oranla başa baş durumda. CHP'nin bu çalışmalarının sonuçlarına göre ise İyi Parti'ye atfedilen yüzde 20'lik oy oranını yalanlıyor.

2023 seçimleri

AKP’den CHP’ye oy geçisi bulunuyor

CHP analizleri, İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 20’lerde olduğu iddialarını ise doğrulamıyor. İYİ Parti’nin maksimum yüzde 13-14 bandında olduğu değerlendirmesi yapılıyor, “İYİ Parti kendini güçlü göstermeye çalışıyor. Ama AK Parti'den CHP’ye oy geçişi var. Hatta CHP, MHP’den, İYİ Parti’den daha fazla oy alacak gibi görünüyor” deniliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal