2023 Ramazan pidesi fiyatı belli oldu mu, ne kadar? 250 gram Ramazan pidesi fiyatı kaç TL?

Ramazan ayının başlamasına 1 aydan kısa bir süre kaldı. Ramazan denince akla gelen yiyeceklerin başında gelen Ramazan pidesinin bu yıl ki fiyatı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki 2023 Ramazan pidesi fiyatı belli oldu, ne kadar? 250 gram Ramazan pidesi fiyatı kaç TL? İşte detaylar...

11.03.2023-17:12 - (Son Güncelleme: 11.03.2023-17:12) 2023 Ramazan pidesi fiyatı belli oldu mu, ne kadar? 250 gram Ramazan pidesi fiyatı kaç TL?

Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başlayacak. İlk oruçlarını tutacakları günü sabırsızlıkla bekleyen milyonlarca vatandaş, iftar ve sahurda keyifle tüketecekleri yiyeceklerin fiyatlarını merak ediyor. Özellikle Ramazan’ın sembol yiyeceği olan Ramazan pidesinin bu yıl ki fiyatı merak edilen konuların başını çekiyor. 2023 Ramazan pidesi fiyatı belli oldu, ne kadar? 250 gram Ramazan pidesi fiyatı kaç TL?

2023 Ramazan pidesi fiyatı belli oldu mu, ne kadar? 

Ramazan ayının başlamasına yaklaşık 2 hafta kala Ramazan pidesinin Ankara’daki fiyatı belli oldu. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre Ankara’da geçen yıl 250 gramının 5 TL’den satışa sunulduğu bir Ramazan pidesi fiyat bu yıl 300 gramdan satışa sunulacak ve fiyatı 10 TL olacak.

Ramazan Pidesi

250 gram Ramazan pidesi fiyatı kaç TL?

Ankara’da fırın sahibi olan Muhittin Koca, Ramazan’daki pide satış oranlarının Ramazan ayı içerisinde değişkenlik gösterdiğini vurguladı. 

Pide fiyatlarının maliyetlerini karşıladığını dile getiren Koca, "Fiyatlarımız bu sene belirlendi. 300 gram pidemiz şu anda on lira. 500 gram pidemiz de 20 TL olarak yumurtalı ve susamlı ek ilave fiyatlarını belli ettik. Geçen sene normalde 5 liraydı ama bu seneki tabii maliyetler un fiyatları, işçi fiyatları, doğal gaz, enerji. Bütün bu bunları üstüne koyarsanız, bu seneki fiyatlar normal diye düşünüyorum. Maliyetimiz bizi kurtarıyor yani. Ben de şahsımın adına 7,5 TL olmasını öneririm. Bana göre öyle, daha uygun geliyor yani. Vatandaş için de daha iyi olur. Vatandaşın alım gücü tabii ki çok değil. Şartlar malum. Herkes için de şartlar ağır" diye konuştu.

Ülkemizdeki şartlara göre fiyatlar normal

Fırına ekmek almaya gelen vatandaş, pide fiyatlarının normal olduğunu ifade ederek, "Yani şu ortamda normal bir fiyat aralığında gözüküyor, ekonomiye göre. Yumurtalısı yirmi lira. Ülkemizdeki hayat şartları, getirdiği şeyler ve fiyat artışları dahilinde bu fiyata normal. Burası da zaten belirli bir bölgede isim yapmış bir imalathane, ekmek bazında. Fiyatlar normal biz beğeniyoruz yani. Fiyatlar da anormal değil yani, ortalama fiyatlar, gayet memnunuz. Ürünün kalitesi kullandığı ürün de çok önemli. Yani un da çok önemli. Bu kaliteyi de birleştirince bu fiyat gayet normal" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal