2023 orta gelirli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Orta gelirliye konut kredisi şartları nelerdir? Orta gelirli konut kredisi hesaplama

Orta gelirliye konut fırsatı sunan konut kredisi başvuruları bugün itibariyle başladı. 15 yıla varan vade süresi bulunan orta gelirli konut kredisi üst limiti bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Bu nedenle vatandaşlar en doğru bilgiye ulaşmak için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki 2023 orta gelirli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Orta gelirliye konut kredisi şartları nelerdir? İşte Orta gelirli konut kredisi hesaplama...

16.01.2023-16:20 - (Son Güncelleme: 16.01.2023-16:20) 2023 orta gelirli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Orta gelirliye konut kredisi şartları nelerdir? Orta gelirli konut kredisi hesaplama

Orta gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi için başlatılan konut kredisinin başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Kampanyaya başvuru yapmak isteyen vatandaşlar orta gelirli konut kredisi başvurusu, şartları ve taksit tutarları gibi konular hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki 2023 orta gelirli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Orta gelirliye konut kredisi şartları nelerdir?

Orta gelirliye konut kredisi şartları nelerdir?

Yüzde 0,69’dan başlayan faiz oranlarıyla sunulan orta gelirli konut kredisi başvuru şartları, araştırılan konular arasında yer alıyor. Kampanya hakkında alınan bilgilere göre, konut bedelinin yüzde 10’u peşin olarak ödenecekken, eşlerden birisinin bile konutu olması veya son 1 senede konut satışı yapması başvurudan men edilme anlamına geliyor. 

Orta Gelirliye Konut Kredisi Şartları Nelerdir

Azami vade süresi 15 yıl olan konut kredisi kampanyasında veraset yöntemiyle ev sahibi olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. İstanbul’da azami geliri 80 bin lira, 2. bölgede 45 bin lira, 3. bölgede ise 45 bin lira olanlar kredi kampanyasından yararlanacak. Fakat vatandaşlar alınan konutları 5 yıl süreyle satışa koyamayacak.

Orta gelirli konut kredisi ödeme planı nasıl?

Orta gelirli konut kredisi ödeme planı kişinin kredi tutarlarına göre değişiklik gösterecek. 10 ve 15 yıl vade imkanları bulunan kredinin üst limitleri ise bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir. 

Orta Gelirliye Konut Kredisi Şartları Nelerdir-1

Orta gelirli konut kredisi üst limitleri ne kadar?

Bölgelere göre değişen orta gelirli konut kredisi üst limitleri 1. bölgede bulunan İstanbul için 5 milyon lira, 2. bölgede bulunan illerde 3 milyon lira, 3. bölgede bulunan iller için ise azami 2 milyon lira olacak. Bölgelerdeki iller ise şu şekilde:

1.Bölge: İstanbul

2.Bölge: Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin Muğla

3.Bölge: Diğer iller

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal