2023 MEB öğretmen atama kontenjanı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB bu yıl kaç öğretmen alımı yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce öğretmen istihdam edecek. Bakan Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için tarih verdi. Peki 2023 MEB öğretmen atama kontenjanı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB bu yıl kaç öğretmen alımı yapacak? İşte son gelişmeler…

14.10.2023-16:15 - (Son Güncelleme: 14.10.2023-16:15)

MEB 68 bin öğretmen atama konusunda araştırmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl yapılacak öğretmen ataması için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bakan Tekin’in açıklamaları sonrası MEB öğretmen atama kontenjanı ve branş dağılımı en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Peki 2023 MEB öğretmen atama kontenjanı açıklandı mı, Ne Zaman açıklanacak? MEB bu yıl kaç öğretmen alımı yapacak?

MEB bu yıl kaç öğretmen alımı yapacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik atamalarında önemli bir değişikliğe gidileceğini duyurarak, atamalarda KPSS puanı ile mülakatın yarı yaırıya derecede etkili olacağını açıkladı.

MEB Öğretmen Atama

Bakan Tekin, şunları söyledi:

"Öğretmenlerimiz mevcut düzenlemede KPSS puanı ve mülakatla atanıyor. Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50.

30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. Her öğretmen arkadaşımız için başvurduğu alanla ilgili elektronik ortamda soru bankası oluşturmuş durumdayız. Bu soru bankasından öğretmen adayımız salona girdiği zaman random bir soru karşısına çıkacak elektronik ortamda.

İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. Bu sınav öncesi alacağımız tedbirler."

2023 MEB öğretmen atama kontenjanları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı öğretmen alımı kontenjan belirlemesi için sona yaklaştı. Milli eğitim Bakanlığı yüksek sayıda bir kontenjan almak için Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Görüşmeler bir noktaya kadar geldi.

Öğretmen atama sayısının Ekim ayı sonunda açıklanması bekleniyor. Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal