2023 LGS ne zaman ve hangi tarihte yapılacak? LGS kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) yapılacağı tarih belli oldu. Öğrenciler LGS sınav tarihi hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki 2023 LGS ne zaman ve hangi tarihte yapılacak? LGS kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar...

12.03.2023-15:54 - (Son Güncelleme: 12.03.2023-15:54) 2023 LGS ne zaman ve hangi tarihte yapılacak? LGS kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

Hayal ettiği liseye girmek için Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hazırlıklarına devam eden milyonlarca öğrenci, deprem nedeniyle ertelenen sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ise konu hakkındaki belirsizliği bitirdi ve 2023 LGS sınav  tarihini açıkladı. Öğrenciler LGS sınav tarihi hakkında bilgi edinmek için arama motorlarına yöneldi. Peki 2023 LGS ne zaman ve hangi tarihte yapılacak? LGS kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

2023 LGS ne zaman ve hangi tarihte yapılacak?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:  "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

2023 LGS Ne Zaman Yapılacak

LGS kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası alınan karar gereği 2023 LGS'de 8'inci sınıfın ikinci dönem konularından soru yer almayacağını anımsatan Bakan Özer, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzunun 13 Mart Pazartesi günü "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklanacağını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal