2023 KYK burs ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? GSB KYK burs ve kredi ne kadar? 2023 KYK burs ödeme tarihleri

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın KYK burs ve kredi ödemeleri başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurması sonrası KYK bursu yattı mı, KYK burs ve kredi ne kadar gibi sorular gündemde yer almaya başladı. Peki 2023 KYK burs ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? GSB KYK burs ve kredi ne kadar? İşte 2023 KYK burs ödeme tarihleri…

14.11.2023-12:47 - (Son Güncelleme: 14.11.2023-12:47)

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları dün açıklanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda KYK burs sonuçlarının erişime açıldığını bildirmişti. Bu gelişme sonrasında KYK burs ve kredi ödeme tarihleri merak edilen konuların başını çekmeye başladı. Bilindiği gibi KYK burs ve kredi ödemelerine 2024 yılında zam yapılmış ve lisans ve ön lisans öğrencilerine 2 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin TL, doktora öğrencilerine ise 6 bin TL olarak yatırılacağı bildirilmişti. Peki 2023 KYK burs ödemeleri yattı mı, Ne Zaman yatacak? GSB KYK burs ve kredi ne kadar?

2023 KYK burs ödemeleri ne zaman yatacak?

KYK burs ödemeleri T.C. kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandı ve sonuçlar 13 Kasım 2023 Pazartesi günü açıklandı.

KYK burs ödeme tarihlerig

Burslar, KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrenciler bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler. İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilerin ekim, kasım ve aralık ayı ödemelerini birlikte almaları bekleniyor.

GSB KYK burs ve kredi ne kadar?

2024 yılında lisans ve ön lisans öğrencilerine 2 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin TL, doktora öğrencilerine ise 6 bin TL olarak yatırılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal