2023 EYT’de son durum nedir, çıktı mı? EYT ne zaman çıkacak? EYT ilk maaş hesaplama

EYT ile ilgili son dakika gelişmelerini takip edenlerin sayısı giderek artıyor. Milyonları ilgilendiren yasanın henüz yürürlüğe girmemiş olması kafaları karıştırırken, EYT kapsamında bulunan vatandaşlar şimdiden ilk maaşları ile ilgili hesaplamalara başladı. Peki 2023 EYT’de son durum nedir, çıktı mı? EYT ne zaman çıkacak? İşte EYT ilk maaş hesaplama...

21.01.2023-18:07 - (Son Güncelleme: 21.01.2023-18:07) 2023 EYT’de son durum nedir, çıktı mı? EYT ne zaman çıkacak? EYT ilk maaş hesaplama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, vatandaşın yıllardır kanayan yaralarından birisi olarak ön plandaydı. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlayan süreç, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklaması sonrası son bulmuş gibi görünse de yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda net bir tarihin ortaya atılmaması, düzenleme için askerlik ve doğum gibi borçlanmaları yapan vatandaşların endişe kaynağı oldu. Milyonları ilgilendiren yasanın henüz yürürlüğe girmemiş olması kafaları karıştırırken, EYT kapsamında bulunan vatandaşlar şimdiden ilk maaşları ile ilgili hesaplamalara başladı. Peki 2023 EYT’de son durum nedir, çıktı mı? EYT ne zaman çıkacak?

2023 EYT’de son durum nedir, çıktı mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT hakkında yaptığı açıklamada, "Mart ayında neticelenir diye düşünüyorum" dedi.

EYT Ne Zaman Çıkacak

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"EYT'iler mart ayında maaşlarını alacaklar. EYT düzenlemesi muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacak. EYT’de teknik çalışmayı Bakanlık bitirdi, kanun teklifi haline getiriliyor."

EYT maaş hesaplama nasıl yapılır?

EYT maaş hesaplama için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) resmi internet sitesine girilmesi gerekiyor. Ardından burada T.C. kimlik numarası, SGK sicil numarası, anne adı, baba adı, doğum tarihi, doğum yeri gibi kişisel bilgilerin ilgili yerlere girilmesiyle beraber EYT maaş hesaplama işlemi tamamlanıyor.

EYT Ne Zaman Çıkacak-1

EYT kıdem tazminatı nasıl olacak?

EYT’lilerin kıdem tazminatlarını sorunsuz alabilmesi için hükümet işveren Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredi verecek. EYT ile emekli olup da kıdem tazminatı alan fakat yine de çalışmaya devam etmek isteyen vatandaşlar için ise 5 puanlık SGK destek primi indirimi yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal