2023 asgari ücrete ara zam var mı, ne kadar olacak? Temmuz zamlı asgari ücret kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete ara zam yapılacağını açıklaması sonrası asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu tartışılmaya başlandı. Peki 2023 asgari ücrete ara zam var mı, ne kadar olacak? Temmuz zamlı asgari ücret kaç TL olacak? İşte son gelişmeler...

13.04.2023-17:59 - (Son Güncelleme: 13.04.2023-17:59)

Ocak ayında yapılan zamla 8500 TL olan asgari ücrete Temmuz ayında ara bir zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda bu konuda yaptığı açıklamaların ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çevrilirken, asgari ücretin zam oranı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki 2023 asgari ücrete ara zam var mı, ne kadar olacak? Temmuz zamlı asgari ücret kaç TL olacak?

2023 asgari ücrete ara zam var mı, ne kadar olacak?

Seçim beyannamesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da temmuz ayında asgari ücrete artış yapacağız ifadesi yer aldı. Beyannamede Kabine’de güçlü bir ekonomi ekibinin olacağı vurgulandı. Ekibin özel kesim ve sivil toplumla diyalog çerçevesinde makrekonomik politika çerçevesini güncelleyeceği kaydedildi.

2023 Asgari Ücrete Ara Zam

Temmuz zamlı asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücret zam oranları henüz belli olmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun altında bir artış olmayacağının sinyallerini verdi.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre son 3 aylık enflasyon toplam yüzde 12,52 oldu. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları enflasyonu da dikkate alınarak asgari ücrete ara zam yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal