2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 9 bin TL olur mu? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Milyonların aylardır beklediği görüşmeler önümüzdeki Salı günü yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 asgari ücret görüşmeleri için 7 Aralık’ta toplanacak. Türkiye’deki milyonlarca asgari ücretli ise enflasyona ezdirmeyecek bir asgari ücret beklentisi içerisinde. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 9 bin TL olur mu? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Tüm soruların yanıtı haberimizde...

04.12.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 04.12.2022-17:31)

Aralık ayının gelmesiyle beraber 2023 asgari ücret hakkındaki araştırmalar tavan yaptı. 7 Aralık’ta ilk toplantıyı gerçekleştirecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücret zam kararı milyonlar tarafından dikkatle takip edilecek. Hükümet, işveren ve işçi sendikalarından üst üste asgari ücret açıklamaları gelirken, Türkiye’deki milyonlarca asgari ücretli ise enflasyona ezdirmeyecek bir asgari ücret beklentisi içerisinde. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 9 bin TL olur mu? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Türk-İş Başkanı taban asgari ücret beklentisini açıkladı

Asgari ücret konusunda açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümet kanadı ve işveren temsilcileriyle bir uzlaşı halinde süreci ilerletmek istediklerini söyledi. Atalay, 7 bin 785 liranın altındaki rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini belirterek, "Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

Atalay sözlerine şöyle devam etti: "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Gıda da artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli"

2023 asgari ücret ne kadar olacak? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 7 ve 14 Aralık’ta yapacağı asgari ücret toplantılarının ardından Aralık ayının son haftasında asgari ücretin belirleneceği tahmin ediliyor. 2023 asgari ücret ödemeleri Şubat 2023’ten itibaren hesaplarda olacak.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak-1

Asgari ücret 9 bin TL olur mu?

Asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili tartışmalar sürerken, kulislerden alınan bilgilere göre 8000 TL ve 9.350 TL rakamları ön plana çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın anketlerine göre 8000 TL rakamı şu an için en gerçekçi asgari ücret rakamı gibi gözüküyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal