2023 Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? Bakan Bilgin açıkladı

Bakan Bilgin açıkladı. Türkiye’deki büyük kesmin alacağı yeni asgari ücretin belli olacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı yarın yapılacak ve 2023 asgari ücreti belli olacak. Peki 2023 Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? İşte konu hakkında son gelişmeler...

19.12.2022-17:30 - (Son Güncelleme: 20.12.2022-17:35)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yarın yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantı öncesinde 2023 asgari ücret hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin yeni asgari ücret hakkında, "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

2023 Asgari ücret belli oldu mu?

Asgari ücret için nihai rakamın belli olacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı 20 Aralık 2022 Salı günü saat 14.00’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplanacak. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek.

Asgari Ücret Ne Kadar Oldu

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yarın yapılacak kritik toplantı öncesinde şu ifadelere yer verdi:

‘’Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var.

Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum."

Asgari Ücret Ne Kadar Oldu-1

Son dakika: Türk-İş asgari ücret teklifini açıkladı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret  resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Türk-İş'in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse imzalarız, yoksa masaya oturmayız. dedi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “her zaman ifade ediyoruz. Asgari ücret taban ücrettir. Makul olması gerekir. İmkanı ve gücü olan işverenlerimizi, bunun üzerinde ücretler vermeye de teşvik ediyoruz.

Hak-İş asgari ücret beklentisini 10 bin lira olarak duyurdu.

Asgari Ücret Ne Kadar Oldu-2

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde Komisyon başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal