2022 YKS tercihlerinde bu bölümünü seçen öğrencilere 9 ay boyunca 3.500 TL burs verilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) arasında Harita ve Geomatik Mühendisliği öğrencilerine burs ve istihdam desteği verilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. 

15.03.2022-08:48 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-12:33)

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından başlanmak üzere gerekli şartları taşıyan Harita ve Geomatik Mühendisliği öğrencilerine 3 bin 500 TL eğitim bursu verilecek.

YÖK Başkanlığında düzenlenen imza törenine, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve HKMO Başkanı Ali İpek katıldı.Törende konuşan Özvar, sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek mezunların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların üretilmesi kapsamında, Türkiye'nin iktisadi kalkınmasında öncülük yapan sektörlerle iş birliğine önem verdiklerini söyledi. 

İş birliği yaptıklarını belirtti

İstihdam ve ihracatta önemli paya sahip maden, petrol ve tekstil sektörünün temsilcileriyle protokoller yaptıklarını hatırlatan Özvar, bunun devamı olarak haritacılık sektörüne yönelik HKMO ile iş birliği yaptıklarını belirtti. 

Prof. Dr. Erol Özvar, mesleğin gerektirdiği temel yetkinliklere sahip mühendislerin yetiştirilmesinin önemine dikkati çekerek, protokolle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme programlarında daha yüksek başarı sırasına sahip aday öğrencilerin bu bölümü tercih etmesinin amaçlandığını kaydetti. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve HKMO Başkanı Ali İpek

9 ay boyunca verilecek

İmzalanan protokol kapsamında, bu bölümden mezun öğrencilere haritacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde istihdam da sağlanacağını belirten Prof. Dr. Erol Özvar: "Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere YKS yerleştirme puan türündeki puanına göre alanında ülke geneli ilk 30 bin sıralaması içinde yer alan ve üniversitelerin Harita ve Geomatik Mühendisliği programlarından birine ilk dört sırada yerleşen öğrencilere net 3 bin 500 TL eğitim bursu verilecektir. Burslar her eğitim ve öğretim yılında 9 ay süresince öğrencilere verilecektir." ifadelerinde bulundu.

En az 2,8 olması şart

Öğrencilerin eğitim burslarından eğitim süreleri boyunca yararlanabilmeleri için her yıl genel not ortalamalarının 4 üzerinden, en az 2,8 olması şartının bulunduğunu anlatan Özvar, ayrıca protokol kapsamında öğrencilerin sektörel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla iş yeri eğitiminin artırılması ve staj eğitimlerinin geliştirilmesinin sağlanacağını aktardı. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ukrayna'da öğretim gören Türk öğrencilerin durumuna ilişkin olarak: "Ukrayna'dan gelen öğrencilerimizin öğrenim bilgilerini beyan edecekleri bir internet sayfası tasarladık, öğrenim bilgilerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Şu anda başvurular devam ediyor ve bugün itibarıyla 3 bine ulaşmış durumda. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimiz de özel öğrenci statüsünde üniversitelere başvuruda bulunabilecekler." sözlerinde bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar

Son derece kritik bir meslek

HKMO Başkanı Ali İpek Harita ve Geomatik Mühendisliği'nin önemini vurgulayarak: "Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması açısından, kamu yararı açısından, altyapı ve üstyapı tüm yaşam alanlarımızın tasarlanması, bütün kağıt üzerindeki projelerin hayata geçirilmesi açısından son derece kritik bir meslek." açıklamalarında bulundu. 

Mesleği tercih eden mühendislerin sorunları çözme konusunda sorumluluk taşıdıklarını ifade eden İpek açıklamasında: "İyi matematik bilen öğrencilerin bu bölümü tercih etmesi noktasında gerekli teşvik ve desteği sağlamayı, bu konudaki problemleri çözmeye yönelik adımları atmayı kendimize bir görev edindik." sözlerini kullandı. 

Ali İpek, mesleğin gelişmesini ve üretilen hizmetlerin kalitesinin artırılmasına söz konusu protokol ile desteklemeyi amaçladıklarını da ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal