2022 Temmuzda Asgari ücret zammı olacak mı, ek zam ne zaman? Asgari ücret ne kadar olacak?

Son günlerde gündemden düşmeyen konuların başında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği yer alıyor. Geçen yılın sonunda asgari ücrete gelen yüksek zam oranı vatandaşların ikinci bir zam gelmesi durumunda yine bu kadar yüksek olup olmayacağı soruları sormasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşını enflasyona ezdirmeyeceği yönündeki konuşmaları ardından sorulan 2022 Asgari ücrete zam gelecek mi, Temmuzda zam var mı, ne kadar, kaç TL olacak? Sorular yanıt arıyor. Bu noktada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları takip ediliyor. İşte konuya ilişkin son gelişmeler.

17.05.2022-14:15 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-14:15) 2022 Temmuzda Asgari ücret zammı olacak mı, ek zam ne zaman? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ek zamları ile alakalı ilgililerden yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar 2022 yılının ikinci yarısında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Bakan Bilgin ve Ömer Çelik'ten gelen açıklamalar yapılan görüşmeleri şekillendiren nitelikte. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Ne zaman gelecek? Ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından asgari ücret temmuz zammı ile alakalı çalışmalar başladı. Yılın başında gelen zamdan sonra ikinci bir zammın yapılmasına ilişkin farklı görüşler paylaşılıyor. Bu doğrultuda asgari ücrete ikinci bir zammın geleceğini düşünen kesimin yanı sıra yılbaşında verilen zammın bir süre daha geçerli olması görüşünü de öne sürenler var.

Ömer Çelik'ten konuya ilişkin açıklamalar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla alakalı "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir." dedi.

temmuzda zam var mı

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz hafta konuyla alakalı olarak Temmuz ayında herhangi bir zammın gündemde olmadığını öne sürmüştü. MKYK ardından bir açıklamada bulunan Ömer Çelik ise "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." dedi.

Cumhurbaşkanı'ndan olumlu açıklamalar!

Gazeteci arkadaşların "Yılbaşında asgari ücret ve memur maaş zammı belirlendikten sonra "Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir dediniz. Geçtiğimiz günlerde masada işçi adına pazarlıkları yürüten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz dedi. Bir gündem var mı, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? Bir de emekliler için bayram ikramiyesi ödeniyor, onların da bir zam beklentisi var, emeklilere de bir müjdeniz olacak mı?" sorusuna yanıt olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları dile getirdi:

"Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır."

"Gerekli adımı atarız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları da ekledi:

"Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz."

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal