2022 Taban puanları ve kontenjanları! İstanbul, Ankara, İzmir'deki okulların kontenjanları

LGS sonuçlarının açıklanması üzerine ilk yerleştirmelerde geride kaldı. 2022 LGS tercih yoğunluğunun başlamasıyla beraber öğrenciler ve veliler illere göre okul kontenjanlarına ve puan durumunu araştırmaya başladı. kontenjan.meb.gov.tr üzerinden araştırmalar devam ederken milyonlarca aday Bursa, Ankara, İstanbul, Adana, Diyarbakır, İzmir ve diğer illerdeki liselerin taban puanları merak etmektedir. 2022 LGS yüzdelik dilimler açıklandı mı? İllere göre kontenjan sayıları haberimizde yer almaktadır

26.07.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-10:19)

Liselere Geçi Sınavı'nın tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklandı şimdilerde ise adaylar tercih telaşına kapıldı. MEB LGS tercih sonuçları hakkında sıkı araştırma başlarken il il taban puanlar merak konusu oldu. Özellikle hangi okullarda boş kontenjan var? sorusu internet arama motorunda ilk sırada yer aldı. İl il LGS puan durumu ve kontenjanlar haberimizde...

LGS tercih sonuçları açıklandı mı? 

Gelen son dakika haberine göre lise hayali kuran milyonlarca adayın heyecanla beklediği tercih sonuçları açıklandı. Sonucunu öğrenmek isteyen öğrenciler http://meb.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerine ulaşabilir. 

LGS il il boş kontenjanlar

2022 il il LGS boş kontenjanlar belli oldu mu? 

Tercih sonuçlarından sonra birçok aday 2. tercihler için kollarını sıvadı. Bunun üzerine illere göre boş kontenjan olan okullar merak konusu oldu. Fakat MEB henüz boş kontenjanı olan okulları açıklamadı. 

Kontenjan öğrenme sitesine giriş 

Milli Eğitim Bakanı Bakan Özer, LGS kontenjanlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kontenjan sayılarıyla beraber kurumların doluluk oranında doğru orantılı olarak arttığını belirten Özer, 2021 yılında yüzde 95 oranında doluluk oranı bu sene yüzde 98,4'e yükseldi. Fen lisesi ve sosyal bilimler liselerine olan talep gün geçtikçe artması üzerine doluluk oranları da yüzde 95 üzerinde yer aldı. Bunun yanı sıra mesleki ve teknik anadolu liselerinde ise geçen sen yüzde 77 olan doluluk oranı bu sene yüzde 95'e ulaştı. 

Lise taban puanlar kaç ve LGS yüzdelik dilimler açıklandı mı? 

LGS tercih sonuçlarının açıklanması üzerine yüzdelik dilimlerinde devamında açıklanması bekleniyor. 

LGS il il boş kontenjanlar

LGS 2. tercih ne zaman? 

MEB tarafından LGS'ye ait takvim açıklaması yapıldı. LGS 2. tercihler yani  yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 25 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 2. tercih sonuçları ise 1 Ağustos 2022 tarihinde belli olacak.

2. nakil başvuru tarihi

Yerleştirme Esas 2. Nakil Tercih Başvuruların alınması: 1-5 Ağustos 2022

Yerleştirme Esas 2. Nakil Sonuçlarının ilanı: 8 Ağustos 2022

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal