2022 Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den 7 ile uyarı

2022 Ramazan Bayramı’nda hava durumunun nasıl olacağını merak eden vatandaşlara arama motorlarına yönelirken Meterolojiden 7 ile uyarı geldi. Peki 2022 Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

01.05.2022-09:11 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-09:11) 2022 Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den 7 ile uyarı

2022 Ramazan Bayramı yarın başlayacak. 30 Nisan’da başlayan Ramazan Bayramı tatilinde hava durumunun nasıl olacağı konusundaki son açıklamaları dikkatle takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahminlerine göre Türkiye’nin bir çok yerine yağışlı bir hava hakim olacak.

2022 Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu tahminlerine göre Marmara’nın doğusunda, İç Ege’de, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte Meteoroloji’den 7 ile uyarı geldi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Çorum, Malatya ve Elazığ ili ve çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Ramazan Bayramı’nın genelinde ise sağanak yağış beklenirken bayramın ikinci gününden itibaren hava sıcaklıklarının yeniden mevsim normallerine yükseleceği tahmin ediliyor. Bayramın son günü de Ege, Marmara Batı ve Orta Karadeniz`in kıyı kesimleri, İç Anadolu`nun doğusu ile Güney Doğu Anadolu`da parçalı bulutlu hava hakim olacak. Kalan kesimlerde yağış görülecek. Doğu Anadolu`nun doğusu, Akdeniz ve İç Anadolu`nun güneyinde ise yağış şekli gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Ramazan Bayramı hava durumu

Bakan Kurum bayramın hava durumu tahminlerini duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Ramazan Bayramı hava durumu tahminleri konusunda detaylı bilgiler içeren bir açıklama yaptı. Hava durumu hakkında bilgilendiren Bakan Kurum ‘’Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan tahminlere göre Ramazan Bayramı’nda ülkemizdeki hava durumu Yola çıkacak vatandaşlarımızın hava durumunu göz önünde bulundurmasını ve gidecekleri yerlere sağlıkla ulaşmasını, aileleriyle esenlik dolu bir bayram geçirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji uzmanlarından Prof. Dr. Orhan Şen ise bayram süresince yağış beklediği söyledi. Bayramın ilk gününde batı bölgelerinde sağanak yağış beklediğini söyleyen Şen ‘’Bu hafta sonu cumartesi gece ve pazar günü güney Doğu Anadolu’da yağışlar kuvvetli sel riski var. Tatilin 1. 2. günü cumartesi, pazar, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyısı dışındaki bölgeler yağışlı.” Bayramın 1.2. günü Pazartesi Salı, Marmara, Ege Akdeniz yağmurlu, Bodrum Marmaris, Çeşme, Fethiye Antalya, Kuşadası yağmurlu. Sıcaklıklar bugüne göre 5-6 derece düşecek. Bayramın 3. tatilin 5. günü Çarşamba, Yağmur öğleden sonra batı dan doğuya kayıyor. Akdeniz doğusu ve Anadolu yağmurlu. Haftaya Perşembe’den sonra Ege ve Akdeniz’de hava ısınmaya başlıyor” sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal