2022 Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis tayin bölgeleri belli oldu mu?

Polis Şark Tayinleri Ne Zaman 2022? Polis Şark Ne Zaman Açıklanacak? sorularına yanıt vereceğiz.

06.05.2022-17:22 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-17:22) 2022 Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis tayin bölgeleri belli oldu mu?

Memur tayinleri, özellikle evli memurlar için büyük sorunlara sebep olur. Özellikle ikisi de evli olan memurların her yaz tayin sezonunda karşılaştıkları problemler dramatik boyuta varıyor neredeyse. Her tayin döneminde memur eşler büyük heyecanla akıbetlerini bekliyorlar. 

Tayin döneminden en çok etkilenen kamu çalışanlarının başında kuşkusuz polis ve güvenlik görevlileri geliyor. 

Özellikle Polisin belirli bir sürenin dışında bir çok ilde görev yapamaması polis tayinlerini daha da önemli kılıyor. 

Şimdi 2022 yılının polis tayinlerine sakalım. Polis tayinleri bu yılın hangi ayında başlayacak. Şark tayinleri ne zaman açıklanacak. Birinci ve ikinci şark görevlerinden dolayı polis memurları ne zaman tayinle karşılaşacaklar?
Eşleri de kamu personeli veya uzun süredir özel sektörde aynı işte çalışan polis memur ve idarecilerinin 2022 yılında tayin durumları ne olacak? Bütün bu soruların cevabını bu araştırmamızın içinde bulabilirsiniz. 

Şark tayinleri ne zaman açıklanacak?

Yaz mevsimine bir ay kala, okulların tatil arifesinde, her yılın Mayıs sonu, Haziran ayı başlangıcında kamuda polis olarak görev yapan çalışanların Şark tayinler başlar. Her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü şark tayinleri ile ilgili açıklamayı Mayıs ayı sonu ve Haziran ayı başında yapıyor. Şark tayini yapılan personele bu durum çeşitli iletişim araçları üzerinden bildiriliyor. Ama en çok bilgilendirme yöntemi olarak mobil telefon sahibi olanlara SMS olarak durum bildirimi yapılıyor. 

Bu yıl da şark atamaları ile ilgili son durum nedir, ona bakacağız. 

Yaklaşık bir hafta sonra yani 15 Mayıs’tan sonra yeni tayinler ve şark tayinleri belli olacak. Şark görevi talebinde bulunan personelin talepleri kadro yetersizliğinden dolayı bazen 1 yıllığına ertelenebiliyor. 

Bu ertelemenin gerçekleşebilmesi için, atama sırası gelen veya ataması yapılan emniyet mensubunun geçerli bir mazeret belirtmesi gerekiyor. Ağırlıklı olarak aile bireylerinden sağlık tedavisi, bakıma muhtaç aile büyükleri veya zorunlu eğitimden dolayı yaşı küçük çocukların karşılaştığı durumlar gibi zorunlu haller mazeret olarak gösterildiğinde bu atamaların bir yıllığına durdurulduğu belirtiliyor.

Tayinlerle ilgili nelere dikkat ediliyor?

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’nın acil ihtiyaç olmaması durumunda Şark tayinleri veya diğer tayinlerle ilgili personelinin sosyal durumu ile moral motivasyonunu etkilemeyecek şekilde bir planlama yaptığı biliniyor.

İç güvenlik gibi hassas bir birimde çalışan emniyet görevlilerinin moral motivasyon eksikliği veya sosyal parçalanmışlık durumundan kaynaklı büyük sorunların ve hatta bazen faciaların meydana gelebileceği dikkate alınarak personel tayinleri yapılıyor. 

Bütün bu hassasiyetlerin yanısıra, yüzbinlerce personele sahip olan Emniyet Genel Müdürlüğü tayinlerinde ve şark atamalarında zaman zaman birey bazında da olsa aksamalar yaşandığı da biliniyor. Ancak, telafisi mümkün olabilecek atamalarla ilgili yeni düzenleme derhal kurum tarafından yapıldığı da biliniyor. 

Şark tayinlerinin sonuçları ile ilgili açıklamalar, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)’nin web sayfasında açıklanıyor. Bu yüzden tayin bekleyen veya tayin talebinde bulunan emniyet personelinin EGM’nin web sayfasını dikkatlice takip etmesi gerekiyor. 

Bu arada edindiğimiz bilgilere göre, bulunduğu şehirde kalmak isteyen ve geçerli mazereti belirleyerek bir yıl daha şark görevine atanmak istemeyen memurlar başvurularını yapmaları gerekiyor. Yapılan başvurularda gösterilen mazeretleri değerlendiren emniyet yetkilileri, atamaya karar veriyorlar. 

Ayrıca ataması yapılan personelin en geç iki ay içerisinde bulunduğu yerden ilişiğini keserek yeni ilde iş başlayışı yapması gerekiyor. Bunun sektirilmesi halende personel hakkında disiplin soruşturması açıldığını belirtmekte fayda var. Ve bu disiplin soruşturmalarının çoğu ceza ile sonuçlandığını da belirtelim. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal