23.02.2022-15:40 (Son Güncelleme:23.02.2022-15:40)


1

NIGHTMARE ALLEY

NIGHTMARE ALLEY

Guillermo Del Toro'nun yönetmenliğini yaptığı film, 4 dalda aday oldu. En iyi film dışında en iyi sinematografi, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarına da aday oldu.



2

WEST SIDE STORY

WEST SIDE STORY

1961 yapımı unutulmaz filmin yeniden çekimi olan West Side Story'nin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Steven Spielberg bulunuyor. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yönetmen dahil 7 dalda aday oldu.



3

KING RICHARD

KING RICHARD

6 dalda aday olan King Richard, Venus ve Serena Williams'ın babası ve antrenörü Richard Williams'ın hayat hikayesine odaklanıyor. Will Smith de En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ödül için yarışacak.



4

LICORICE PIZZA

LICORICE PIZZA

Bu yılın en iyi filmlerinden olan Licorice Pizza, 1970lerde iki gencin birbirini sevme cinselliklerini bulma hikayesini anlatıyor. Petrol krizinde geçen film, 3 dalda aday oldu. En İyi Film dışında senaryo ve yönetmen kategorisinde de adaylığı bulunuyor.



5

DUNE

DUNE

Bilim kurgu edebiyatının belki de en iyi serisi olan Dune'un ilk filmi büyük ses getirdi. Teknik açıdan çekilmiş en iyi filmlerden biri olan Dune, en çok adaylığa sahip 2. film. Toplamda 10 adaylığa sahip olsa da büyük ödüllerde şansı çok da beklenmiyor.



6

DON'T LOOK UP

DON'T LOOK UP

4 dalga aday olan film, Netflix'in en çok izlenen filmlerinden biri oldu. Dicaprio'nun başrolünde olduğu film, çevre krizi ve nükleer felaketler için olumsuz bir gelecek yansıtıyor.



7

CODA

CODA

Dilsizler hakkında yapılan ve melodram havasına sahip film, 3 dalda aday oldu.



8

DRIVE MY CAR

DRIVE MY CAR

İngilizce olmayan tek film olan Drive My Car, yeni Japonya sinemasının en çok takdir alan filmlerinden. Uluslararası en iyi film dahil 4 ödüle aday.



9

BELFAST

BELFAST

İlk çıktığında büyük ses getirse de sonradan gazı yavaşça sönen Belfast, 7 dalda aday oldu. Birçok dalda eli boş döneceği konuşuluyor.



10

THE POWER OF THE DOG

THE POWER OF THE DOG

Vahşi batı mitolojisini direkt olarak tersine çeviren ve kırılgan erkekliği bütün çıplaklığıyla ekrana taşıyan film, 12 dalda adaylığını koydu. Aday olduğu kategorilerinin çoğunu alması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR