2022 MüzeKart Ücretleri Ne Kadar, Nasıl Alınır?

MüzeKart 330'dan fazla müzede geçerek kültür turizmi severlerin kurtarıcısı olmaya devam ediyor. Peki, MüzeKart öğrenci fiyatı ne kadar? İstanbul'da nerelerde MüzeKart geçiyor? Hangi yerlerde geçmiyor?

24.02.2020-22:23 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-10:54) 2022 MüzeKart Ücretleri Ne Kadar, Nasıl Alınır?

MüzeKart, uzun yıllardır kültür severlerin en çok sevdiği kartlarından biri oldu. Türkiye'de neredeyse her ilde geçen MüzeKart, normalde fiyatı yüksek olan yerlere bedavaya girme imkanı veriyor. Ortak kültür olarak kabul edilen ve korunmak için müze haline getirilen ören yerleri ve alanlar, MüzeKart sayesinde bedavaya girilebiliyor. Yeni fiyat güncellemeleriyle birlikte MüzeKart, öğrenci ve tam için artık online ve müze girişlerinden alınabiliyor.

MÜZEKART NASIL ALINIR?

300'den fazla müze ve örenyerine giriş imkanını bir yıl boyunca sunan MüzeKart, internet üzerinden ve satış noktalarından alınabiliyor. MüzeKart'ı alabilmek için internet üzerinden başvuru yapılabiliyor. İnternet üzerinden almak için ad, soy ad, T.C kimlik numarası, e posta adresi ve fotoğraf gerekiyor. Sistem tarafından onaylandıktan sonra 5 gün içerisinde kargoya verilen MüzeKart, daha sonra satın alan kişiye ulaşıyor. Satış noktalarından almak için sadece para ve kimlik yetmektedir. 

ÖĞRENCİ NASIL ALINIR?

MüzeKart öğrenci almak için aynı tam kart ile yapılan işlemlerin yanında indirim belgesi, yani öğrenci belgesi de gösterilmelidir. Satış noktalarından almak için öğrenci kartı göstermek yeterlidir. 

MÜZEKART SATIŞ NOKTALARI

MüzeKart her ören yeri ve müzeden çıkartılmaktadır. Lakin bazı müzelere girmek için MüzeKart kişileştirilmelidir. İstanbul Arkeoloji Müzesi, kişileştirilmeyen MüzeKartları almamaktadır.

NE KADAR?

MüzeKart tam için 60 TL iken, öğrenciler için 30 TL'den satışa çıkmaktadır. 


GEÇEN YERLER

Türkiye'nin neredeyse 81 ilinde geçen MüzeKart, bütün antik kentlerde geçmektedir. Sadece Efes Örenyeri'ndeki Yamaç Evler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise'de MüzeKart geçmemektedir. 

GEÇEN YERLER İSTANBUL

İstanbul'un birçok müzesinde MüzeKart geçmektedir. İşte MüzeKart geçen yerler:

- İstanbul Arkeoloji Müzesi

- Galata Kulesi

- Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

- Fethiye Müzesi

- Galata Mevlevihanesi Müzesi

- Rumeli Hisarı

- İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi

- İstanbul Havalimanı Müzesi

- Türk ve İslam Tarihleri Müzesi

- Beylerbeyi Sarayı

- Küçüksu Kasrı

- Dolmabahçe Sarayı (Harem)

- Resim Müzesi

- Topkapı Sarayı (Harem hariç)

- Aynalıkavak Sarayı

- Ihlamur Kasrı

- Beykoz Billur ve Cam Müzesi

- Yıldız Sarayı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal