2022 Kurbanlık fiyatları belli oldu mu, ne kadar? Kurban kesmek farz mıdır?

Ramazan Bayramı’nın geride kalmasıyla beraber Kurban Bayramı için hazırlıklar ve araştırmalar başladı. 2022 Kurbanlık fiyatları belli oldu mu,ne kadar? Kurban kesmek farz mıdır? Sorularının yanıtlarını öğrenmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Detaylar haberimizde...

06.05.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-13:40) 2022 Kurbanlık fiyatları belli oldu mu, ne kadar? Kurban kesmek farz mıdır?

Ramazan Bayramı iki gün önce sona erdi. Böylelikle bir sonraki bayram olan Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Bayram zamanı kurbanlarını kesecek olan vatandaşların 2022 yılının güncel kurban fiyatları araştırmaları da yavaş yavaş hızlanmaya başladı. Kurban fiyatlarının ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorlarındaki araştırmalarını sürdürüyor. Peki 2022 Kurbanlık fiyatları belli oldu mu,ne kadar? Kurban kesmek farz mıdır?

2022 Kurbanlık fiyatları belli oldu mu, ne kadar?

2022 yılında kurbanlık hayvan fiyatlarının et fiyatlarındaki artışlar sebebiyle zamlanacağı ifade ediliyor. Buna göre küçükbaş hayvanlar ortalama olarak 3000 TL - 4000 TL, büyükbaş hayvanlar ise 60.000 TL - 70.000 TL aralığında satılacak.

İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, kırmızı ete yapılan zammın maliyet kaynaklı olduğunu ifade etti. Yem maliyetlerini karşılayamayan çiftçilerin yaz sonunda bir çok hayvanını kesime götürerek maliyetlerini karşılayacağını ifade eden Civil ‘’Kurbanlık talebinde ekonomik sebeplerden dolayı azalma olacağını düşünüyoruz. Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz. Büyükbaş kurbanlıklar 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur.’’ ifadelerini kullandı.

2021 yılında kurban fiyatları büyükbaşta 35.000 TL, küçük başta ise 5000 TL olarak belirlenmişti.

2022 kurbanlık fiyatları

Kurban kesmek farz mıdır?

Kurban kesmenin dinen farz olup olmadığı sorusu da merak edilen konular arasında yer alıyor. Öncelikle kurban edilecek hayvanın kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan olmaması gerekmektedir. Yani kurban edilecek hayvanın sağlıklı olması gerekmektedir. Şafi mezhebine göre ise genel olarak yukarıda sayılan kusurlardan birinin bulunması, bir hayvanın kurban olmasına engel teşkil ettiği gibi, uyuz olan hayvanlar ile yem yemesini engelleyecek derecede dişlerinin bir kısmı dökülmüş olan hayvanların da kurban edilmesi caiz kabul edilmemektedir.

Kurban kesimi Allah’a yakınlaşmayı sağlaması ve onun rızasına ermesi konusunda önemli bir ibadet olarak dikkat çekmektedir. Akıl sağlığı yerinde, özgür ve dini ölçülere göre zengin sayılan her müslümanın kurban kesmesi gerekmektedir. Fakat kurban kesmek farzdan ziyade sünnet olarak bilinmektedir.

2022 Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı 2022 yılında 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Bayramın arifesi ise 8 Temmuz Cuma günü gerçekleşecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal