2022 Kış Paralimpik oyunları nedir, nerede yapılıyor, hangi ülkeler yarışıyor? Google ana sayfasına taşıdı!

Google tarafından Doodle ile yayınlanan 2022 yılı Kış Paralimpik oyunları bugünden itibaren başlıyor. Oyunlara Çin'in başkenti olan Pekin ev sahipliği yapacak. Oyunlara birçok ülke katılım sağlayacak.

04.03.2022-21:19 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-21:20) 2022 Kış Paralimpik oyunları nedir, nerede yapılıyor, hangi ülkeler yarışıyor? Google ana sayfasına taşıdı!

Google anasayfasında yayınlanan Doodle herkesin dikkatini çekti. Bu şekilde google tarafından ilan edilen  2022 yılı Kış Paralimpik oyunları bu cuma günü Pekin'de başlayacak. Birçok ülkenin oyunlara katılmasıyla heyecan yükselecek. 

 2022 yılı Kış Paralimpik oyunlarının neden Doodle olduğu merak ediliyor

İntenette en çok erişimin sağlandığı sayfalardan birisi tartışmasız google ana sayfasıdır. Bu sayfada yer alan Doodle ise gündeme göre farklılık göstermektedir. 

Google , intenet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. 1998 yılından beri intenet üzerinde aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yaptığı çalışmalar ise her alanda dikkatleri çekmekte. Doodle paylaşımları ise hem ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor hem de eğlenceli anlar yaşatabiliyor. 

google doodle

Önemli günleri Doodle aracılığı ile ana sayfasına taşımakta olan google bilgilendirme açısından da farklı bir hizmet sunmuş oluyor. Gündemin yoğun temposundan dolayı unutulan bazı şeyler bu şekilde hatırlanıyor veya ulusal olmasına rağmen dünyaya mal olmuş günlerde bu tarz paylaşımların yapılması insanları duygulandırıyor. Böylece kimse bu özel ve anlamlı günleri es geçmiş olmuyor. 

2022 yılı Kış Paralimpik Oyunları'nın açılışı hangi şehirde yapılacak?

Oyunlara Çin'in başkenti olan Pekin ev sahipliği yapacak. Bugün açılış yapılarak oyunlar için start verilecek. Büyük bir kapasiteye sahip olan  Ulusal Pekin Stadı açılış için seçildi. Oyunlar  13 Mart tarihine dek sürecek. 

Kış Paralimpik Oyunları'na katılacak ülkeler hangileri?

Uluslararası Paralimpik Komitesinin (IPC) resmi web sitesinde yayınlanan bilgilendirmeler ışığında oyunlara 49  ülkenin katılacağını bilmekteyiz. Bu ülkelerden ise toplamda 650 üzerinde yarışmacı katılacak. Bütün yarışmacılar altı branş içinde yarışacak.  Alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye körling yarışılacak branşlardır. Toplam olarak ise 78 yarış düzenleneceğini bilmekteyiz. 

Rus ve Belaruslu oyuncuların akıbeti ne olacak?

IPC'nin almış olduğu karar ile  Rus ve Belaruslu sporcular, "olimpiyat köyünde artan gerilim" gerekçesi sunularak oyunlara katılmayacaklar. Eğer oyuncular katılabilseydi Rusya'dan 71 oyuncu, Belarus'tan ise 12 oyuncu katılacaktı. 

Oyunlar içerisindeki en başarılı ülke hangisi?

İlk kez 1976'da düzenlenen Paralimpik Kış Oyunları'nda Almanya, 137 altın, 121 gümüş ve 106 bronz ödül olarak toplamda 364 madalya ile en başarılı ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Almanya'dan sonra ise 330 madalya alarak Norveç  (136 altın, 109 gümüş, 85 bronz) ve 313 madalyayla ABD (110 altın, 119 gümüş, 84 bronz) geliyor. 

Olimpik ne demek ?

Olimpik kelimesinin anlamını, "olimpiyat ölçülerine göre olan" şeklinde açıklayabiliriz. Olimpiyat Oyunları veya kısaca Olimpiyatlar ise Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olarak iki kategoriye ayrılmakta ve dört yılda bir uluslararası  bir şekilde düzenlenmekte olan, içinde bir çok spor dalını barındıran etkinliklerdir.

Paralimpik ne demek?

Paralimpik Oyunlar kısaca, "çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinlik" olarak tanımlanabilir.  "paralympic" kelimesi İngilizce'de "engelli" anlamında kullanılmakta olan  "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. 

Başlangıcı 1948'de az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanışı ile başlayan bir oyun türü olan bu oyunlarda 2008 yılında büyük bir yarışma halini haline dönüşmüştür. Paralimpik oyunlarında Olimpiyat oyunlarına göre daha fazla bütçe ayırmak gerekmektedir. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından beri Paralimpik Oyunlar'da Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaya devam etmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal