2022 Kanlı Ay Tutulması ne zaman? Kanlı Ay Tutulması Türkiye’den izlenecek mi, ne zaman olacak?

2022 yılının ilk Ay Tutulması için heyecanlı bekleyiş başladı. Peki yılın ilk Ay Tutulması özelliğine sahip olan bu Kanlı Ay Tutulması ne zaman oluşacak ve Türkiye'den gözlemlenebilecek mi? Kanlı Ay Tutulmasına dair bütün bilgileri haberimizde görebilirsiniz...

11.05.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-16:30) 2022 Kanlı Ay Tutulması ne zaman? Kanlı Ay Tutulması Türkiye’den izlenecek mi, ne zaman olacak?

Astroloji meraklıların beklediği Kanlı Ay Tutulması için geri sayım başladı. 2022'nin ilk tutulması özeliğini taşıyan bu olayın burçlara etkisi, tutulmanın sebepleri ve nasıl oluştuğu merak edilenler arasında. Ay tutulması dolunay zamanlarında ve Ay'ın Dünya'nın gölgesine girmesiyle beraber Güneş'ten aldığı parlak ışığı kaybetmesi sonucunda oluşuyor. Kanlı Ay ya da bir diğer adıyla Süper Çiçek Kanlı Ay ne zaman gerçekleşecek, Türkiye'den izlenecek mi? İşte detaylar...

Kanlı Ay tutulması ne zaman olacak?

Merakla beklenen yılın ilk tutulması olan Kanlı Ay tutulması 16 Mayıs günü oluşacak. Bu tutulma burçları da bir çok yönden etkileyecek bir özelliğe sahip. Akrep burcunda oluşacak bu tutulmanın etki süresi tam 6 ay. 6 ay boyunca hayatlarımızdaki birçok şeyin sonlanışına şahitlik edebiliriz. Sabit burçlarda etkisi daha fazla olacak tutulmanın bakış açılarımızda da değişiklik yaratacağı bir süreç oluşturması bekleniyor. Hayatımızda farklı durumların ortaya çıkmasına neden olabilecek bu tutulma 15-16 Mayıs tarihlerinde herkes için zorlayıcı bir süreç yaratabilir.

Kanlı Ay tutulması nedir?

Dünya  gölgesinin Ay'ı bütünüyle karanlıkta bırakmasıyla tam Ay Tutulmasının yaşandığı zaman Ay kırmızı bir renk alır ve Kanlı Ay tutulması gerçekleşir. Normal bir süreç yaşandığı zaman Ay, Dünya çevresinde gerçekleştirdiği turunu takribi 27 günde tamamlar ve 29.5 gün içerisinde de döngüsünü nihayete erdirir. Kanlı Ay tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması esansında oluşabilir.

Ay tutulması nasıl olur?

Ay, Dünya'nın gölge bölgesine girerek, Güneş'ten sağladığı parlaklığı kaybeder ve  yaşanan bu durumun sonucunda  Ay Tutulması gerçekleşir. Bu koşulların sağlanmasıyla beraber Dünya'nın gölgesi Ay yüzeyine düşer. Bu, tam 42 milyar kilometre uzanan gölge konisi Ay'ın uzaklığında yaklaşık olarak 8 bin 800 kilometre daha geniştir. Ay'ın hızı (saatte 4 bin 456 kilometre) dolayısıyla Ay tutulması ortalama olarak 40 dakika ile 1 saat boyunca meydana gelir.

Türkiye'den izlenebilecek mi?

Ay tutulması, yeryüzünden Ay'ın ufuk çizgisinin üzerine olduğu herhangi bir bölgeden görülebilmektedir. Yılın ilk Ay tutulması özelliğine sahip olan Kanlı Ay tutulması Türkiye'den gözlemlenemeyecek.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal