2022 kadın çiftçi destek projeleri nedir? Kadın çiftçi destek projeleri şartları!

Devletin bazı projeler kapsamında vatandaşlara destek olduğu bilinirken insanlar merakla kadın çiftçi destek projelerinin ne olduğunu araştırıyor. Peki kadın çiftçi destek projesi nedir? Kadın çiftçi destek projelerinin şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

30.04.2022-14:27 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-14:27) 2022 kadın çiftçi destek projeleri nedir? Kadın çiftçi destek projeleri şartları!

Kadın çiftçi destek projeleri ile ilgili internet üzerinden yapılan araştırmalar son hızıyla devam ediyor. Peki kadın çiftçi destek projesinin şartları nelerdir? Kadın çiftçi destek projesine nasıl başvurulur? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadın çiftçi destek projeleri

Kadın çiftçilere hibe desteklerinin yanında faizsiz kredi imkanı da sunulabilmektedir. Ev hanımlarının da ülke ekonomisine katkı sağlaması sonucunda birçok projeyle kadınlara destek verilmektedir. Kadın çiftçilere destek projesinden faydalanabilmek için kişilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan kurslara katılım sağlaması gerekir. Kadın çiftçilere destek projesi devlet tarafından her sene geliştirilmektedir.

Kadın çiftçi destek projesi başvuru

Kadın çiftçi destek projelerinden yararlanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir;

-Başvuran kişinin 18 yaşından daha büyük olması gerekir

-Başvuran kişinin 41 yaşından küçük olması gerekir

-Başvuran kişinin okur-yazar olması gerekir.

-Başvuran kişinin herhangi başka bir işte çalışmaması gerekir.

-Başvuran kişinin T.C. vatandaşı olması gerekir.

-Başvuran kişinin vergi mükellefi olmaması gerekir.

-Arıcılık projelerinde 50'den daha fazla kovan sahibi olunmaması gerekir.

-Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanılmaması gerekir.

-Yapılan hibe programlarından daha önce faydalanmamış olmak gerekir.

Kadın Çiftçi Destek Proje Şartları Nelerdir

Kadın çiftçi destek projeleri başvuru belgeleri

Kadın çiftçilerin projeden faydalanmak için talep edilen belgeleri eksiksiz tamamlamış olması gerekmektedir. Bu belgeler şu şekildedir;

-Taahhütname gereklidir.

-Hibe başvurusu için sunulan dilekçenin doldurulması gereklidir.

-Okur yazar olduğunu kanıtlayan belgeler gereklidir.

-Vatandaşın kimlik cüzdanı aslı ve fotokopisi gereklidir.

-Vatandaşın SGK ücretli olarak çalışmadığına dair belge gereklidir.

-Proje hakkında talep edilen tüm bilgilerin bulunduğu formun doldurulması gerekir.

Kadın çiftçilere destek projelerinde yer alan konular hangileridir

Kadın çiftçilere destek projeleri kapsamında belirlenmiş projeler şu şekildedir; Büyükbaş hayvanlar ve sığır yetiştiriciliği, bal arı sütü polen için arıcılık projeleri, ipek yetiştiriciliği, küçükbaş hayvanlar için koyun ve keçi yetiştiriciliği, kanatlı sektör kapsamında salma tavukçuluk, seracılık, yem bitkisi üretme projeleri, meyve bahçeleri kapsamında destek projeleri, fide fiden ve süs bitkileri yetiştirme alanları, mantar üretimi kapsamında kültür mantarları projesi.

Kadınlara hayvan kredi veren bankalar

SGK tarafından kadınlara hayvan kredisi veren bankalar belirlenmiştir. Kredi alabilmek için kadının 18 yaşını tamamlamış olması gerekir. Uygun şartlar sağlanıyorsa büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için %50 oranında hibe alınabilir. Destek verilen şehirlerde yaşayan kadın vatandaşlar anlaşmalı bankalarda hibe ya da düşük faiz oranlarıyla kredi çekilebilir. Anlaşmalı bankalar şu şekildedir; Ziraat Bankası, Şekerbank, Vakıf Bankası, Deniz Bankası, QNB Finansbank, TEB, ING Bank. Belirlenen bu bankalardan veya Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla hibe ya da düşük faizli kredi çekilebilir. Hayvan kredilerini 2 ya da 5 sene arasında geri ödemesiz kullanılması mümkündür. Ziraat Bankası'nın hayvancılık kredisi için faiz oranı senelik %4 olarak açıklanmıştır.

Kadın Çiftçi Destek Projeleri

Kadınlara devlet destekli hibe ve kredi

TKDK kapsamında IPARD programı kapsamında her yıl kadınlar %50 oranda hibe desteği alabilirler. Kadın çiftçiler kuracakları tesislerin tüm giderleri ve hayvanların alım giderleri devlet tarafından karşılanır. Kırsal kesimlerde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşacak kadınlar süt, et, yumurta üretimi konusunda desteklenir. Bu desteklerden faydalanmak için başvuru yapılması gerekir. Kadın çiftçiler şu konularda hibe ya da düşük faizli kredi için başvuru yapabilmektedir; küçükbaş hayvanlar, büyükbaş hayvanlar, koyun, keçi ve inek hayvancılığı, ipek böceği yetiştiriciliği, sığır, manda ve düve hayvancılığı, buzağı ve malak hayvanlar için projeler.

Kadın çiftçilere verilen hibe miktarı

Kadın çiftçilere verilen destek projesi kapsamında 50 bin TL ile 100 bin TL hibe verilmektedir. Hibe tutarlarının yanında düşük faiz ile kredi desteği de sağlanabilir. Krediler 2 ya da 5 sene aralığında geri ödemesiz olarak çekilebiliyor. KOSGEB tarafından sağlanan hibe kredisi ve iş yeri açma kredisi ile hibe edilmiş krediler kadınlar için özel olarak tasarlanmıştır. Bu konularda başvuru yapan kadınların erkek çiftçilere göre kredi ya da hibe alma şansları %20 daha fazladır. İş kurmak isteyen vatandaşların KOSGEB tarafından yapılan kurslara katılması ve kursları başarılı şekilde tamamlaması gerekir. Kurs başarılı şekilde tamamlandıktan sonra konu ile ilgili proje hazırlaması gerekir. Proje onaylandıktan sonra hibe başvurusu yapılabilmektedir. Kadın çiftçi destek projeleri şu şekildedir; bitkisel üretim projeleri kapsamında sebzecilik ve tahıl üretimleri, aile işletmeciliği ve hayvancılık projeleri kapsamında arıcılık ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği, el sanatları projeleri kapsamında sepetçilik ve dokumacılık. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal