2022 çalışmayan kadın doğum parası ne kadar yatırılmaktadır? Doğum parası alma işlemleri ve 2022 ücretleri

İş yerinden doğum yapma sebebiyle ayrılmak zorunda olan ve çalışamayacak olan anneler doğum parası alabilmektedirler. Bu haktan yararlanmak isteyen bir çok anne İnternet üzerinden bu konunun detaylarını araştırmaktadır. Doğum sebebiyle işten ayrılacak olan kadın, ne kadar doğum parası alacaktır? İşte herkesin merak ettiği konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

01.05.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-09:12) 2022 çalışmayan kadın doğum parası ne kadar yatırılmaktadır? Doğum parası alma işlemleri ve 2022 ücretleri

İş yerinden doğum yapma sebebiyle ayrılmak zorunda olan ve çalışamayacak olan anneler doğum parası alabilmektedirler. Bu haktan yararlanmak isteyen bir çok anne İnternet üzerinden bu konunun detaylarını araştırmaktadır. Doğum sebebiyle işten ayrılacak olan kadın, ne kadar doğum parası alacak merak konusu olmuş durumda. 

Hamile

2022 yılında doğum parası ne kadar yatırılıyor?

Doğum parasını almak isteyen anneler, belli kural ve şartları yerine getirdikten sonra yetkili mevkilere başvuru yapabilir. Bu başvuru sayesinde, çalışmadığı süre zarfında çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaya olanak sağlamış olacaklardır. Her çalışan ve doğum yapan anne bu hakka sahiptir. Çalışmayan anneler ise, doğum yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na doğum ücreti için gidip dilekçe hazırlayıp başvuruda bulunabilirler. Eğer anne başvuruda bulunmaya gidemiyorsa, en yakını gidip onun adına başvuru yapabilir. 

para

Herkesin merak etmiş olduğu diğer konu ise bu kazanılan hakkın ne kadar yatırılacağı. Çalışmayan doğum yapan kadınların alacağı her ücret yapmış olduğu doğum sayısına bağlıdır. 1 çocuk için 300 TL para alırken, 2 çocuk doğuran anneler 400 TL almaktadır. 3 üzeri doğum yapan kişiler ise 600 TL para almaktadır. Bu parayı alabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuruda bulunmaları yeterlidir.

Hamile

Doğum parası için istenilen evraklar nelerdir?

Eksiksiz bir şekilde başvuruda bulunmak için gerekli istenilen evrakları eksiksiz tamamlamanız gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına müracaat yaptıktan sonra, doldurmuş oldukları form ile beraber, hastaneden alacakları doğum belgesini ve kimlik belgesini yetkili yere teslim etmeleri gerekmektedir. Bu sayede alacak oldukları para ile birlikte çocuklarının ihtiyaçlarını bir nebze karşılamış olacaklardır. 

Çalışmayan anneler doğum işlemlerini bitirdikten sonra, PTT'den gidip paralarını alabilirler. Bu işlemi sadece PTT şubelerinden yapabilmektedirler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal