2022 Bilsem mülakatta neler soruluyor, kaç soru var? Bilsem'de uygulanan zeka testleri neler?

BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, mülakat tarihleri ve soruları İnternet üzerinden araştırılmaya başlanmış durumda. Peki, 2022 Bilsem mülakatta neler soruluyor, kaç soru var? Bilsem'de uygulanan zeka testleri neler? İşte konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

13.05.2022-13:32 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-13:32) 2022 Bilsem mülakatta neler soruluyor, kaç soru var? Bilsem'de uygulanan zeka testleri neler?

BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, mülakat tarihleri ve soruları İnternet üzerinden araştırılmaya başlanmış durumda. Peki, İşte konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır. 

Bilsem Sınav Sonuçları

2022 Bilsem mülakatta neler soruluyor, kaç soru var? Bilsem'de uygulanan zeka testleri neler?

MEB tarafından yapılmış olan BİLSEM sınavları, 13 Mayıs tarihinde açıklandı. Sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler, şimdide gözlerini mülakat ve sorulacak sorulara dikkatini verdi. Bilsem sınavları 2 kademeden oluşmaktadır. Birinci kademede, ön değerlendirme yapıldı, 2. kademede ise bireysel seçmeler yapılacak. Bu değerlendirme tarihleri'de 13 Haziran-12 Ağustos tarihleri arasında yapılmış olacak. Sonuç açıklama tarihi'de 19 Ağustos 2022 tarihinde olacak.

Bireysel yetenek değerlendirilmeleri, grup tarama uygulamasındaki gibi randevu sistemiyle yapılmış olacak. Merak edilen randevu tarihleri ise 16-30 Mayıs tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yayınlanmış olacak. Herkesin merakla İnternet üzerinden araştırmış olduğu mülakat sorularına gelecek olursak, bu konu hakkında hiç bir şekilde paylaşım yapılmamaktadır. Çıkacak soruların benzerlerine bile ulaşmanız mümkün değildir. Bunun sebebi ise, geçmiş senelerde yapılan sınavlarda, aşamaların zeka ölçekleri kullanılarak ve mülakatlar şeklinde yapılmış olmasıdır. Zaten bilindiği üzere, 2.bölümde yeteneklerin değerlendirilmesine bakılmaktadır.

BİLSEM sonuçları açıklanma tarihi 2022! BİLSEM takvimi ile sonuçlar ne zaman açıklanacak, açıklandı mı?

BİLSEM bireysel değerlendirmede hangi zeka testleri uygulanmaktadır?

Herkesin merak etmiş olduğu testlerde, MEB tarafından belirlenmiş olan zeka testleri kullanılmaktadır. 2022 senesinde hangi zeka testinin kullanılacağı henüz açıklanmamıştır. Geçtiğimiz seneleri incelediğimiz zaman, kullanılmış olan zeka testleri su şekildedir;

2015 senesinde 2,3 ve 4. sınıflara kullanılan zeka testi Wenchsler 'dir.

2016 senesinde 1 ve 2. sınıflar için kullanılmış olan zeka testi, Kaufman kısa zeka testi'dir. 3 ve 4. sınıflar için ise Wenchsler zeka testi uygulanmıştır.

2017 senesinde 1 ve 2. sınıflar için kullanılan zeka testi,  Anadolu- Sak zeka ölçeği kullanışmıştır. 3. sınıflar için Wenchsler zeka testi ile ölçüm yapılmıştır. 

2018-2019 senesi ile 2019-2020 senesindeki BİLSEM seçmeleri sırasında kullanılan zeka testleri açıklanmamıştır. 

2021-2022 BİLSEM sınavlarında ise BNV zeka testinin kullanılacağı açıklandı.

 

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal